Ζήτησαν απαλλαγή, εξασφάλισαν μείωση

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΡ. ΛΑΒΔΑΣ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 21:05

«Απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για το 2021 ζητήσαμε, μείωση μας έκαναν... Εν μέρει είμαστε

ικανοποιημένοι, που έστω και την ύστατη στιγμή, πριν προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αυτήν την απόφαση» δήλωσε στην «Ε» ο Λαρισαίος πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων ν. Λάρισας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων, κ. Γρηγόρης Λάβδας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μειώσει κατά 50% τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων για το 2021.
Παράλληλα, στο προσκήνιο επανέρχεται και το χρόνιο αίτημα του κλάδου, να μειωθούν εσαεί, τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, στο ύψος των τελών κυκλοφορίας που πληρώνουν αντίστοιχα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Ο κ. Λάβδας, ανέφερε σχετικά ότι: «Οι τέσσερις Ομοσπονδίες του κλάδου, ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, όπου, μεταξύ άλλων, με αφορμή αυτές τις συνθήκες, στοχεύουμε να συζητήσουμε ένα χρόνιο αίτημά μας, την άρση της ανισότητας που υπάρχει στο κόστος των τελών κυκλοφορίας μεταξύ των τουριστικών λεωφορείων και των λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Συγκεκριμένα, το κόστος των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, άνω των 41 θέσεων, είναι 595 ευρώ, ενώ αντίστοιχα για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι 300 ευρώ.
Υπάρχει μια αδικία, που πρέπει να σταματήσει. Για ποιον λόγο, ίδια λεωφορεία πληρώνουν διαφορετικά τέλη;».
Να υπενθυμίσουμε ότι σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, θα προχωρήσει στις ακόλουθες μειώσεις τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων για το 2021:
α) Για την Α’ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
β) Για τη Β’ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass