Αναζητούν στέγη Κ.Ε.Π. και Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαρισαίων

ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ Κ.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Κ.Ε., ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ -Κ.Α.Π.Η. ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΚΑΙ «ΣΤΕΚΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ» ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΑΚΙ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2021 21:01

Οι συνθήκες αλλάζουν και οι ανάγκες αυξάνονται, στην κάλυψη στέγασης κοινωνικών δομών

του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος αυτήν τη χρονική περίοδο αναζητά «κεραμίδι» για τρεις σημαντικές για την τοπική κοινωνία υπηρεσίες του.
Η μία αφορά την τρίτη ηλικία και συγκεκριμένα τη λειτουργία Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), ενός πολύτιμου θεσμού για τη στήριξη των ηλικιωμένων, η άλλη τη λειτουργία ενός Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και η τρίτη τη λειτουργία του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.). Αναλυτικότερα:
Μετά την αποχώρηση του ΚΕΠ 325 και του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.). Δήμου Λαρισαίων, από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (οδός Παπαναστασίου και Βελλή) όπου βρισκόταν, στα μέσα Απριλίου, καθώς ο χώρος του θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία άλλης υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προέκυψε ανάγκη εύρεσης νέας στέγης του.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων των αρμόδιων στελεχών του Δήμου γι’ αυτό το θέμα, προέκυψε πρόταση να συστεγαστούν σε νέο ενιαίο χώρο, το Κ.Ε.Π. 325 και το Ενιαίο Κέντρου Εξυπηρέτησης, με το Κ.Ε.Π. 207 το οποίο σήμερα λειτουργεί στην οδό I. Δραγούμη και Σκαρλάτσου Σούτσου. Όπως ανάφερε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης, εξετάζεται η συστέγαση των παραπάνω τριών υπηρεσιών, σε ισόγειους χώρους επί της οδού Κουμουνδούρου, που ανήκουν στο ίδρυμα Ζιαζιά. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για την ενοικίαση νέας στέγης του Κ.Ε.Π. 325 και του Ε.Κ.Ε., «ο χώρος που θα φιλοξενηθούν θα πρέπει να είναι ισόγειος, συνολικού εμβαδόν τουλάχιστον 150 τ.μ. Να είναι προσπελάσιμος για ΑμεΑ και να είναι άμεσα διαθέσιμος για εγκατάσταση με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις. Το κτιριακό συγκρότημα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πιο συγκεκριμένα εντός της περιμέτρου των οδών Βενιζέλου, Κενταύρων, Ανθίμου Γαζή, Ηπείρου, Παναγούλη, Κύπρου, Αμαλίας, Βενιζέλου (συμπεριλαμβάνονται και οι δύο πλευρές των περιμετρικών οδών)».

«ΣΤΕΚΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ» ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΑΚΙ
Δρομολογείται δημοπρασία με μειοδοτικό διαγωνισμό, μίσθωσης ακινήτου, για τη μεταστέγαση της υπηρεσίας «Στέκι Λιβαδακίου» του Β’ Κ.Α.Π.Η. της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, προκειμένου να καλυφθούν αυξημένες ανάγκες, ενώ παράλληλα ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται να αναζήτηση χώρου για τη στέγαση του Κ.Α.Π.Η. Ελευθερών.
Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων ενέκρινε τα παραπάνω, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ότι: «Για το «Στέκι Λιβαδακίου» του Β’ Κ.Α.Π.Η. το οποίο στεγάζεται έως σήμερα σε μισθωμένο κτίριο επί της οδού Ράγκου 14, το μισθωτήριο συμβόλαιο έχει λήξει.
Λόγω ότι στον ίδιο χώρο παρέχονται υπηρεσίες του ιατρείου στα ηλικιωμένα μέλη του Β’ Κ.Α.Π.Η, είναι αναγκαίο η μεταστέγαση του χώρου σε έναν χώρο με επιπλέον τετραγωνικά, προκείμενου να απελευθερωθεί χώρος για τη φιλοξενία των γυναικών και διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων. Στον ίδιο χώρο πρόκειται να εγκατασταθούν και τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδακίου. Το προσφερόμενο ακίνητο, για τη μεταστέγαση του «Στέκι Λιβαδακίου» του Β’ Κ.Α.Π.Η. θα πρέπει να είναι χώρος ισόγειος, προσβάσιμος προς ηλικιωμένους, τουλάχιστον 130 τ.μ., σε κεντρικό σημείο της συνοικίας, σε πλησιέστερο οίκημα στην περιοχή που ήδη στεγάζονται οι υπηρεσίες έως σήμερα, ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργιά του συγκεκριμένου Κ.Α.Π.Η. και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων μελών. Για τη στέγαση υπηρεσιών των Ηλικιωμένων μελών του Κ.Α.Π.Η. της Κοινότητας Ελευθερών, είναι αναγκαία η μίσθωση ακίνητου σε έναν χώρο ισόγειο, τουλάχιστον 100 τ.μ., κατάλληλο για την πρόσβαση των ηλικιωμένων, σε σημείο επί του κεντρικού δρόμου της κοινότητας».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass