Φτωχότερη η Λάρισα χωρίς τον Αγγελο Πετρουλάκη

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 69 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2021 15:05

Φτωχότερη είναι από χθες η Λάρισα. Ο Άγγελος Πετρουλάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, αφού έδωσε

γενναία μάχη με τον καρκίνο. Ο Άγγελος Πετρουλάκης, ένας άνθρωπος που άφησε τη δική του σφραγίδα στον κόσμο της δημοσιογραφίας, της λογοτεχνίας, της ποίησης δεν είναι πια εδώ… Ήταν η «ψυχή» του περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ελευθερία για πάρα πολλά χρόνια. Τρεις δεκαετίες σχεδόν με την πένα του ύφαινε τις λέξεις που έντυναν τις σελίδες του περιοδικού. Ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που ξεχώριζε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. Υπήρξε ένας εξαιρετικός συνάδελφος και πάνω απ’ όλα ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος που είχε πάντα έναν καλό λόγο για όλους. Στη μακρά επαγγελματική του πορεία, υπηρέτησε με αφοσίωση και επαγγελματική ευσυνειδησία τη δημοσιογραφία και υπήρξε δάσκαλος για αρκετούς νεότερους συναδέλφους. Πνεύμα χαρισματικό που επηρέασε με τη γραφή του, ένας αγωνιστής του πνεύματος και της ζωής.
Ο Άγγελος Πετρουλάκης γεννήθηκε το 1952 στη Λάρισα. Με τη σύζυγό του Μαίρη, απέκτησαν τρία παιδιά τη Χριστίνα, τον Πέτρο (που έφυγε από τη ζωή πριν χρόνια) και τον Ιωάννη. Από το 1971 έως το 1996 (που παραιτήθηκε), υπηρέτησε στην Ελληνική Χωροφυλακή και την Ελληνική Αστυνομία. Τμήμα της ζωής του εκείνης της περιόδου καταγράφεται στο μυθιστόρημά του «Μου πες να κουρευτώ και κουρεύτηκα». Η σχέση του με τη ...δημοσιογραφία ξεκινά το 1967, όταν δειλά–δειλά, ως μαθητής του Γυμνασίου, αρχίζει να γράφει σημειώματα, σχόλια, άρθρα στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας.
Από το 1982 και μέχρι το 1986 κρατά με ψευδώνυμο το χρονογράφημα της Α’ σελίδας στην τοπική εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία». Το φθινόπωρο του 1986 ανέλαβε την έκδοση του μηνιαίου περιοδικού «Θεσσαλικές Επιλογές» μέχρι και το 2010. Το 1981 κυκλοφόρησαν από τις «Εκδόσεις Δεδεμάδη» εφτά τομίδια με διηγήματα και νουβέλες του, που είχαν βασιστεί στα εγκληματολογικά αρχεία και χρονικά της Ελληνικής Χωροφυλακής της 25ετίας 1955-1980, με το γενικό τίτλο «Εγκλήματα στην Ελλάδα». Τρεις από τους τόμους επανακυκλοφόρησαν το περασμένο καλοκαίρι με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ τού Σαββάτου».
Έχει εκδώσει επίσης: «ΛΟΓΟΣ πρώτος»–ποίηση (1981), «ΛΟΓΟΣ δεύτερος»–ποίηση (1984), «ΛΟΓΟΣ τρίτος»–ποίηση (1999), «ΛΟΓΟΣ και αιτία για ένα ταξίδι»–ποίηση (2001), «ΛΟΓΟΣ και αιτία για μια σιωπή»–ποίηση (2001), «Μου πες να κουρευτώ και κουρεύτηκα»–μυθιστόρημα–Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ (2002), «Κρυφοί έρωτες»–μυθιστόρημα–Εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (2004), «Ζωές στο κόκκινο» – μυθιστόρημα (2010) Εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ.
Έχει γράψει τα κείμενα του φωτογραφικού λευκώματος «Μικρά αντίο» του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα (Εκδόσεις Καστανιώτης).
Έχει σχεδιάσει, επιμεληθεί και γράψει τα κείμενα του φωτογραφικού λευκώματος του Γιώργου Μποντικούλη «ΛΑΡΙΣΑ – άνωθεν».
Δημιούργησε, πριν από μία δεκαετία επίσης στη Λάρισα, την οικογενειακή επιχείρηση, το art restaurant «Να με θυμάσαι...», στο οποίο φιλοξενούνται σε τακτική βάση έργα Λαρισαίων καλλιτεχνών, ενώ εκτίθενται μόνιμα και κομμάτια της συλλογής του δημοσιογράφου και συγγραφέα Άγγελου Πετρουλάκη. Φανατικός καπνιστής, αλλά και ταξιδευτής. Κάποιες απ’ τις αδυναμίες του: Οι στυλογράφοι πένας, τα κομπολόγια, τα σημειωματάρια με χειροποίητα χαρτιά, το κρασί, η πόλη, μα πάνω απ’ όλα η οικογένειά του.
*Η κηδεία του Άγγελου Πετρουλάκη έγινε χθες το απόγευμα στο Κοιμητήριο της Λάρισας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass