Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2021 15:06

Τιμούνται εκτελεσθέντες στον Δοξαρά

Ο Δήμος Κιλελέρ και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Δοξαρά διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη

των 24 πατριωτών που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 12.05.1944. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον χώρο του μνημείου στην Τοπική Κοινότητα Δοξαρά. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 11:00, προσέλευση στο μνημείο των πεσόντων, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, επίκαιρη ομιλία, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος


Διακοπή ρεύματος σήμερα στον Δήμο Ελασσόνας

Μετά από ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει τους δημότες του ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος σε Ελασσόνα και Κοινότητες του Δήμου ως εξής: 8:00 π.μ - 10:30 π.μ.: Πόλη της Ελασσόνας,  11:00 π.μ – 1:00 μ.μ.: Γαλανόβρυση, Στεφανόβουνο, Λεύκη, Αετοράχη, Τσαριτσάνη, Ιερά Μονή Βαλέτσικου. 1:30 μ.μ. – 2:30 μ.μ.: Καλλιθέα, Λόφος, Ασπρόχωμα, Κοκκινόγη, Πύθιο, Καλύβια, Κοκκινοπηλός, Δολίχη, Λιβάδι.


Βιντεοπροβολή για την πορεία των Ποντίων

Η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποτελεί για τους απογόνους των επιζώντων της Γενοκτονίας, προσκλητήριο μνήμης, τιμής και αγώνα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων τους ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, σε συνεργασία με την εταιρεία Interactive Light Designs, θα πραγματοποιήσει χαρτογραφημένη βιντεοπροβολή, με εικόνες της ιστορικής πορείας του ποντιακού ελληνισμού, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού στο κεντρικό κτίριο της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας την ερχόμενη Τετάρτη 19 Μαΐου στις 21:30. Η εκδήλωση δεν θα είναι ανοιχτή στο κοινό.


Αιμοδοσία στα Hπειρώτικα

Μεθαύριο Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 09.00-13.00 θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών της συνοικίας Ηπειρώτικα, στο κτίριο της Ηπειρωτικής Εστίας Λάρισας (Καρδίτσης 137). Η αιμοδοσία θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου, στον 1ο όροφο, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια των αιμοδοτών. Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, την κάρτα αιμοδοσίας και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ. Όσοι επιθυμούν και δεν μπορέσουν να συμμετέχουν στην αιμοδοσία μπορούν να το κάνουν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας τη μονάδα αίματος στον κωδικό της ομάδας που είναι ο αριθμός 15004. Τη δράση στηρίζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού σχολείου και του 3ου Γυμνάσιου Λάρισας (πληροφορίες, Θανάσης Ψύχας τηλ. 6977-751.068).

 

 Εκλογές στη «Λαρισαϊκή Λέσχη»

Την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαΐου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00, στο κτήμα Γρ. Πρεζεράκου (Νέα Λεύκη Λάρισας), θα διεξαχθούν οι εκλογές της «ΛΑΡΙΣΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ». Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών.


Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων

Την εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του, πραγματοποιούν τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, την Κυριακή 23 Μαΐου. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με θέματα απολογισμός δράσης 2020, προγραμματισμός δράσης 2021, οικονομικός ισολογισμός 2019-2020, οικονομικός προϋπολογισμός 2021 και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

 

Ανοίγουν από αύριο οι δηλώσεις υποβολής ζημιάς
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΣΙΤΗΡΑ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Από τον Δήμο Φαρσάλων γνωστοποιείται πως έγινε δεκτό το αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να ανοίξει εκ νέου το σύστημα υποβολής ζημιών, για τον παγετό του περασμένου Απριλίου που επηρέασε κυρίως καλλιέργειες σιτηρών. Για τον λόγο αυτόν καλούνται όσοι παραγωγοί σιτηρών έχουν υποστεί ζημία από τον τελευταίο παγετό, να σπεύσουν στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να υποβάλλουν δηλώσεις. Το διάστημα υποβολής των δηλώσεων είναι από 17 έως 22 Μαΐου 2021.

 

Εγγραφές για παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, ενημερώνει ότι, γίνονται δεκτές αιτήσεις για το πρωινό τμήμα πρώιμης παρέμβασης του Κέντρου Ημέρας Χαρά ΙΙ για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ηλικίας από 2 ετών έως 4 ετών, για το νέο σχολικό έτος 2021-2022. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Συλλόγου, καθημερινά 9 π.μ. - 4 μ.μ., τηλ. 2410-613.112 ή στο Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ ΙΙ, καθημερινά 2 - 3 μ.μ., τηλ. 2410-670.535.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass