Συγκέντρωση κατά Φ/Β πάρκου

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2021 15:08

Μετά από πρόσκληση των κατοίκων της Αετοράχης και της Επιτροπής αγώνα κατά της εγκατάστασης

φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης 1.100 στρεμμάτων στην Αετοράχη Ελασσόνος, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού. Εκεί έγινε ενημέρωση της υπάρχουσας κατάστασης, με βάση τον σχεδιασμό των επίδοξων επενδυτών και των πιθανών επιπτώσεων στους κύριους παραγωγικούς τομείς της τοπικής οικονομίας που είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία. Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Τσακνάκης, «κανείς δεν είναι αντίθετος με τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», όταν αυτή δεν ταυτίζεται με αρνητική επίδραση στο περιβάλλον και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους.
Δυστυχώς, η έξαρση αντίστοιχων φαινομένων σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει σημείο αναφοράς το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, που ψηφίστηκε περίπου πριν ένα χρόνο, το οποίο με τόσο ευλάβεια υπηρετεί η παρούσα Περιφερειακή Αρχή. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από τη στάση της, η οποία μη λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας», ειδικότερα στις περιοχές natura, συμπλέει με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών.
Δυστυχώς η παρούσα Περιφερειακή Αρχή αντί να προβληματιστεί για την καθυστερημένη έναρξη των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που θα επίλυαν το ζήτημα της χωροθέτησης, αποποιείται των ευθυνών της και της ζημιάς που προκαλεί στις επόμενες γενιές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass