Ο ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε…

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:50

 

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»), Του Νίκου Γουργιώτη

Ορκίστηκαν χθες το απόγευμα ο επανεκλεγείς δήμαρχος του Δήμου Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και οι τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς και των είκοσι ενός Τοπικών Κοινοτήτων που απαρτίζουν τον Δήμο.

Η ορκωμοσία έλαβε χώρα στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Αντωνίων Αγιάς, παρουσία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος έδωσε τις πατρικές του ευχές στους εκλεγέντες, του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Δρόσου, ιερέων της περιοχής και πλήθους κόσμου.

Ο κ. Γκουντάρας στην ομιλία του τόνισε τα εξής «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για τη συνεργασία κατά τα τριάμισι δύσκολα χρόνια που περάσαμε μαζί και να ευχηθώ τα πέντε χρόνια που έρχονται να είναι τα καλύτερα και για τον τόπο μας και την πατρίδα μας και για την αυτοδιοίκηση γενικότερα. Ενωμένοι ως λαός μπορούμε να τα πετύχουμε όλα. Αυτό που μια ζωή μας κατατρέχει είναι ότι δεν μπορούμε εύκολα να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε. Ψάχνουμε να βρούμε εκείνα που μας χωρίζουν και όχι εκείνα που μας ενώνουν τα οποία είναι και τα περισσότερα. Με την ευχή, λοιπόν, πως αυτά τα πέντε χρόνια που είναι μπροστά μας θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τον τόπο, σας εύχομαι υγεία και καλή θητεία».

 Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής αυτής Γρηγόρης Καλαγιάς δήλωσε στην «Ε»: «Εύχομαι σε όλους, με τη βοήθεια του Θεού και των ιδίων, καλή δύναμη και επιτυχία στη νέα θητεία για το καλό του τόπου μας. Συγχαρητήρια στις οικογένειες των αιρετών για την υπομονή τους και την αγάπη τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και κατ’ επέκταση και ο δήμος μας υποφέρουν από κακοδιαχείριση. Στόχος μας θα είναι όλα στο φως και τίποτα στο σκοτάδι. Θα παλέψουμε να διασφαλιστεί η ορθή και νόμιμη διαχείριση του δημοτικού χρήματος ευελπιστώντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της νέας δημοτικής αρχής. Θα ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση με γνώμονα το σωστό και το δίκαιο. Οι ευθύνες της νέας δημοτικής αρχής είναι πολύ μεγάλες. Η παράταξή μας θα τιμήσει την εντολή που μας έδωσε το μισό σχεδόν των δημοτών του δήμου και θα ασκήσει γόνιμη αντιπολίτευση με την προϋπόθεση ότι η λειτουργία του δήμου θα διακρίνεται από διαφάνεια, αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να γνωρίζουν τόσο οι δημότες όσο και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, τι ακριβώς γίνεται στον δήμο. Για τους δημότες που μας ψήφισαν, αλλά και γι’ αυτούς που δεν μας ψήφισαν, το γραφείο στην Αγιά θα είναι ανοιχτό καθημερινά για όλους. Νέοι συνάδελφοι καλορίζικοι και στους συναδέλφους που αποχωρούν τους ευχαριστούμε και ζητούμε να μην γυρίσουν την πλάτη τους στα κοινά. Σε όλους αυτούς που δεν έχουν εκλεγεί, τους ευχαριστώ και τους εύχομαι, αν το επιθυμούν, καλή συνεργασία».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Κασίδας και η κ. Μαρούδα – Λιαράτσικα Νίνα ορκίστηκαν σε πολιτικό όρκο, ενώ ο κ. Κασίδας, εκ μέρους των εκλεγμένων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισήμανε: «Ζητάμε να γραφεί στα πρακτικά πως ορκιζόμαστε να υπηρετούμε τα λαϊκά συμφέροντα και πως η ορκωμοσία τελέσθηκε κατά παράβαση του νόμου που προβλέπει τα της διαδικασίας της ορκωμοσίας που δεν προβλέπει την παρουσία αρχιερέων και ιερέων».

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής: Από την παράταξη «Προοδευτική Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγιάς» του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα οι Γιαννουλέα Χριστίνα, Σμυρλής Βασίλειος, Ζιούλη Αναστασία, Αργυρούλης Ιωάννης, Μάρκου Σωτήριος, Κούκας Γεώργιος, Ριζούλης Στέφανος, Σκαρκάλης Χρήστος, Σουλιώτης Θεόδωρος, Γιάνναρος Γεώργιος, Γκουτζουλίκας Γεώργιος, Τριανταφύλλου Ευθύμιος, Αγγελακόπουλος Ρίζος, Τσιώνης Αστέριος, Λέτσιος Βασίλειος και Μπάτσικας Βασίλειος. Από την παράταξη «Δώτιον Πεδίον» ο επικεφαλής αυτού Γρηγόρης Καλαγιάς και οι Βατζιάς Αντίγονος, Αναστασίου Ιωάννης, Σιμούλης Θωμάς, Ολύμπιος Αθανάσιος, Αράπης Χρήστος, Τριανταφύλλου Αθανάσιος, Μασούρας Γεώργιος και Μπεϊνάς Αντώνιος. Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο επικεφαλής αυτού Γιάννης Κασίδας και η Μαρούδα – Λιαράτσικα Χαδίνα (Νίνα).

Οι νέοι τοπικοί σύμβουλοι είναι οι εξής:

Δημοτική Κοινότητα Αγιάς, Μπατζιόλας Ζάχος (πρόεδρος), Πατσιαβούδης Στέργιος, Γαρόφλος Δημήτριος, Σοφολόγης Νικόλαος, Αναστασίου Μάριος.

Τοπική Κοινότητα Αετολόφου, Ντικούδης Διαμαντής (πρόεδρος), Μόσχος Αθανάσιος, Γκούμας Μιχαήλ.

Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλής, Δαλαμάγκας Αλέξανδρος (πρόεδρος), Γκανιάτσας Γεώργιος, Τζιμούρτος Βασίλειος.

Τοπική Κοινότητα Ανάβρας, Μπουρντένας Γρηγόριος (πρόεδρος), Ζαχαράκης Ιωάννης, Θεοχάρης Απόστολος.

Τοπική Κοινότητα Δήμητρας, Πλατής Βασίλειος (πρόεδρος), Τσότσα – Γκουτούδη Αντωνία, Κουτούλας Απόστολος.

Τοπική Κοινότητα Καρίτσας, Οικονόμου Στέλιος (πρόεδρος), Τάκαλου Αικατερίνη, Χονδρούλη Ανθή.

Τοπική Κοινότητα Μαρμαρίνης, Έξαρχος Αστέριος (πρόεδρος), Νάστου Ευαγγελία, Ράντζος Νικόλαος.

Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας, Μπελιάς Αθανάσιος (πρόεδρος), Στεφανάρας Ηλίας, Ρήγας Χρήστος.

Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου, Πατσαβούρας Ιωάννης (πρόεδρος), Νανού Βιργινία, Αποστολούλης Ιωάννης.

Τοπική Κοινότητα Ομολίου, Κυριάκου Αθανάσιος (πρόεδρος), Γκατζώνα – Μακαντάση Κρυστάλλω, Ολύμπιος Αθανάσιος.

Τοπική Κοινότητα Ποταμιάς, Κεραμεύς Δημήτριος (πρόεδρος), Χαλάτσης Αντώνιος, Κωτούλας Δημήτριος.

Τοπική Κοινότητα Σκήτης, Περπερής Ευάγγελος (πρόεδρος), Μυλωνά – Ματράκη Μαρία, Αβραδές Χρήστος.

Τοπική Κοινότητα Στομίου, Σαμαράς Νικόλαος, Κωνσταντέλια Αργυρούλα, Γκαραγκάνη Βασιλική.

Τοπική Κοινότητα Σωτηρίτσας, Τσιάρας Σωτήριος (πρόεδρος), Δημηνίκος Γεώργιος, Χαδούλη Κωνσταντίνα.

Τοπική Κοινότητα Ανατολής, Καραφέριας Αχιλλέας (εκπρόσωπος).

Τοπική Κοινότητα Γερακαρίου, Μπαράκος Γεώργιος (εκπρόσωπος).

Τοπική Κοινότητα Ελάφου, Κοσμάς Νικόλαος (εκπρόσωπος).

Τοπική Κοινότητα Καστρίου, Κολοβός Νικόλαος (εκπρόσωπος).

Τοπική Κοινότητα Μεγαλοβρύσου, Λάμπρου Ευάγγελος (εκπρόσωπος.

Τοπική Κοινότητα Νερομύλων, Μόσχος Θεόδωρος (εκπρόσωπος).

Τοπική Κοινότητα Παλαιόπυργου, Μπεριτζάς Ιωάννης (εκπρόσωπος).

Τοπική Κοινότητα Σκλήθρου, Κατσιμαντός Βάιος (εκπρόσωπος).

Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Μαυρογιάννης και Χριστίνα Χριστούλα.

Τέλος, να σημειωθεί πως από τον δήμαρχο ορίστηκαν αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς, Ευρυμενών, Λακέρειας και Μελιβοίας οι Χριστίνα Γιαννουλέα, Αγγελακόπουλος Ρίζος, Τσιώνης Αστέριος και Λέτσιος Βασίλειος αντίστοιχα, ενώ για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έγινε γνωστό, θα προταθεί ο νυν πρόεδρος Γιάννης Αργυρούλης. Επίσης, το σχήμα της Δημοτικής Αρχής θα περιλαμβάνει εντεταλμένους σε συγκεκριμένα θέματα δημοτικούς συμβούλους, τα ονόματα των οποίων και οι αρμοδιότητες που θα έχουν θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass