«Σταμάτα να τρως…» στην Αγιά

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2014 16:01 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:54

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Το πρώτο της βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Σταμάτα να τρως» και κυκλοφορεί από τις εκ­δόσεις «Κέλευθος», παρουσίασε στη γενέτειρά της, την Αγιά, η κ. Ιωάννα – Άννα Λάκα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της κωμόπολης, στο πλαίσιο αυτών που γίνονται για το Αγιώτικο Πανηγύρι και την 19η Γιορτή Μήλου, πα­ρουσία πολυπληθούς κοινού, της αντιδημάρχου Χρι­στίνας Γιαννουλέα, του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζά­χου Μπατζιόλα, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Κα­λυψώ» του Δήμου Αγιάς Βασίλη Βαλάρη και της πρώην δημάρχου Χριστίνας Χριστούλα.

Το «Σταμάτα να τρως» συνδυάζει το μυθιστόρημα με τον διατρο­φικό οδηγό, τη δίαιτα με τη ψυχολογία και μιλάει στην καρδιά των αν­θρώπων – κυρίως των γυναικών – που κάνουν μια ζωή δίαιτα, χωρίς απο­τέλεσμα. Με το βιβλίο της η συγγραφέας επιχειρεί να δώσει, με έναν πρωτό­τυπο και καυστικό τρόπο, μια απάντηση σε ένα από τα πλέον σύγ­χρονα διατροφικά προβλή­ματα του δυτικού κόσμου. Αυτό της βουλιμίας και της ανάγκης, κυρίως των νεότερων γυναικών, να μην απομακρυνθούν από τα σωματικά πρό­τυπα που γέννησε ο υπερκαταναλωτισμός. Με αφο­πλιστική ειλικρίνεια και ένα «ζωηρό» βλέμμα παρατηρεί, μέσω της ηρωίδας της, τον κόσμο και παρακολουθεί βήμα βήμα την προσπάθειά της να ξεφύγει από τα δεσμά της… μαμάς και της επιβολής των γευστι­κών, αλλά «δολοφονι­κών» δια­τροφικών συνηθειών της. Απομυθοποιεί όλα τα κόμπλεξ και τις αδυναμίες μιας ραδιοφωνικής παραγωγού που βαδίζει τον δικό της δρόμο προς την Ιθάκη, μέσω ενός ταξιδιού που με­τατρέπεται σε ταξίδι αυτογνω­σίας.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε η κ. Όλγα Καραθάνου, για το βιβλίο μίλησε η διατροφολόγος κ. Αθανασία Γιανναρού και αποσπά­σματα από αυτό διάβασε η κ. Κορίνα Μακροδήμου, μέλος της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το βιβλίο κυκλοφορεί σε βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass