Κάποτε στο Αγιώτικο Πανηγύρι…

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2014 14:57 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:57

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Στιγμές από το Αγιώτικο Πανηγύρι, όπως αυτό γιορτάζονταν κατά τον 19ο αιώνα, αναπαρέστησε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

Η εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περα­σμένης Τρίτης στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων στην Αγιά, πα­ρουσία πολυπληθούς κοινού, του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Δρόσου, του πρωτοπρε­σβύτερου π. Αθανασίου Μακρή, των αντιδημάρχων Χριστίνας Γι­αννου­λέα και Βασίλη Λέτσιου, του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Σκαρκάλη, του  προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχου Μπα­τζιόλα, της προϊ­σταμένης της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σταυρούλας Σδρό­λια και άλλων επισήμων.

Το μέλος της θεατρικής ομάδας του συλλόγου Κορίνα Μακροδή­μου υπεδύθη την αείμνηστη δασκάλα της Αγιάς Καλυψώ Αλεξούλη, σε μια αφήγηση βασισμένη στο κείμενο του Θόδωρου Χατζημιχάλη «Η εν Αγυιά πανήγυρις της Α' Σεπτεμβρίου». Το χορευτικό τμήμα του συλλό­γου, στο οποίο μετέχουν και πολλοί του θεατρικού τμήματος, εκτός από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδα­σκάλου Παναγιώτη Καραβιδέ, αναπαρέστησε την έλευση των Βλά­χων στην Αγιά και τον εποικισμό της, καθώς και τη θεραπεία, σύμφωνα με την παράδοση, των τρελών από τον Άγιο Αντώνιο.

Η όλη παρουσίαση ήταν σε σκέψη και σκηνοθεσία του Αχιλλέα Αρχοντή, μέλους και σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας.     Το αποτέλεσμα της δουλειάς εντυπωσίασε, συγκίνησε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε από όλους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass