ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Κοστίζει στο δήμο 2.500 ευρώ ο …άμισθος αντιδήμαρχος !

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 11:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49

Η «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δήμου Κιλελέρ», σε ανακοίνωσή της, καταθέτει σκέψεις της, για τα πρόσωπα που έχει ορίσει αντιδημάρχους η δημοτική αρχή Κιλελέρ, τονίζοντας τα εξής: «Θέλουμε να καταθέσουμε την έντονο προβληματισμό μας υπόψιν όλων των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ, με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Κιλελέρ, κ. Θανάση Νασιακόπουλου, να τοποθετήσει στις δύο θέσεις άμισθων αντιδημάρχων, δύο δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας – δημοσίους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Και αυτό συμβαίνει γιατί η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι αν και οι αντιδήμαρχοι – δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν ειδική άδεια και απέχουν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, μισθοδοτούνται κανονικά αλλά ο μισθός τους, όπως και οι κρατήσεις τους, βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου όπου υπηρετούν.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση του αντιδημάρχου κ. Αχιλλέα Χατζούλη, οφείλουμε να καταθέσουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφαση του δημάρχου που υποχρεώνει τον Δήμο Κιλελέρ και κατ’ επέκταση όλους τους Δημότες να πληρώνουν τον μισθό του, στη Δ.Ο.Υ. (Εφορία) της Λάρισας, όπου είναι υπάλληλος, μισθό ο οποίος αγγίζει τις 2.500 ευρώ το μήνα.

Αλήθεια, δε θα μπορούσε ο δήμαρχος να ορίσει τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο σε μία έμμισθη αντιδημαρχία, προκειμένου να γλυτώσει ο Δήμος Κιλελέρ, από τη σημαντικότατη δαπάνη που απαιτείται για τον παχηλότατο μισθό του; 

Όσον αφορά τον κ. Χατζούλη προκύπτει ένα ακόμη μείζον ζήτημα σε σχέση με τα καθήκοντα του αντιδημάρχου που έχει επωμισθεί. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος πριν την εκλογή του και ενώ εργαζόταν κανονικά στην Εφορία, δικαιούνταν 15νθήμερης συνδικαλιστικής άδειας κάθε μήνα προκειμένου να εκπληρώνει τις συνδικαλιστικές του υποχρεώσεις ως αιρετός με την παράταξη της Π.Α.Σ.Κ. εκπρόσωπος των Λαρισαίων υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. στο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο.

Αλήθεια τώρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου θα συνεχίσει να διατηρεί αυτή τη διπλή ιδιότητα; Γιατί αν το κάνει, προκύπτει το ερώτημα πού θα βρίσκει το χρόνο ο κ. Αχιλλέας Χατζούλης να είναι και αντιδήμαρχος εξυπηρετώντας τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ αλλά και να εκπροσωπεί συνδικαλιστικά τους συναδέλφους του, στην Ομοσπονδία τους;

Μήπως θέλει ο κ. Αχιλλέας Χατζούλης να λαμβάνει 15νθήμερη άδεια και από τα καθήκοντά του στον Δήμο Κιλελέρ για να συνεχίσει να είναι συνδικαλιστής με την ΠΑΣΚ; Αλήθεια, γι’ αυτό θα τον πληρώνουν με 2.500 ευρώ το μήνα οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ; Γιατί σίγουρα οι συνάδελφοι του εφοριακοί θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα και απαιτήσεις από τον συνδικαλιστή τους.

Λυπούμαστε αλλά με τις τέτοιες επιλογές πιστεύουμε ότι ζημιώνεται ο Δήμος Κιλελέρ όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο κύρους και ορθής λειτουργίας του Δήμου. Περιμένουμε μια δημόσια τοποθέτηση - απάντηση από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass