Ανοίγει μετά από... δέκα κύματα το λιμάνι Αγιοκάμπου

* ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ * ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ «ΠΙΛΑΡ» * ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2023 17:47

Της Λένας Κισσάβου
Τέλη Δεκεμβρίου του 2023 ολοκληρώνονται οι εργασίες στο λιμάνι Αγιοκάμπου, όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς, Νίκος Ντάγκας.

Μετά από χρόνια, και αφού πέρασε από δέκα κύματα, το λιμάνι θα παραδοθεί προς χρήση, και συγκεκριμένα ο νέος λιμενοβραχίονας, καθώς ο τελευταίος εργολάβος αποδείχθηκε αξιόπιστος, όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματα του έργου, σε αντίθεση με τον προηγούμενο, που έφτασε στα πρόθυρα να κηρυχτεί έκπτωτος.
Σήμερα οι εργασίες στο λιμάνι προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και μόλις πρόσφατα τοποθετήθηκαν είκοσι «πίλαρ»- ειδικές παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, για τα σκάφη που θα «αράζουν» σε αυτό.
Να σημειώσουμε πως οι εργασίες (από τον δεύτερο εργολάβο) είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 και όπως παρατήρησαν οι ντόπιοι, αν εξαιρεθούν οι ημέρες που οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν παρεμβάσεις στον χώρο, συνεχίστηκαν κανονικά. Η ολοκλήρωση του έργου, που αφορά στη θωράκιση του λιμανιού (αλιευτικού καταφυγίου) Αγιοκάμπου Δήμου Αγιάς, με κυματοθραύστες (μπλόκια), βυθοσκόπηση και εκβάθυνσή του, καθώς και αποκατάσταση ζημιών και αντικατάσταση των πυργίσκων παροχής νερού και ρεύματος, αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη είδηση για τον τόπο, καθώς ο λιμενοβραχίονας ήταν κλειστός επί τέσσερα χρόνια.
Για τον νέο ανάδοχο ισχύουν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις που αφορούσαν στο έργο. Συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του, είναι 18 μήνες, με τον ίδιο προϋπολογισμό, που ανέρχεται στο 1.731.321,88 ευρώ, με τον ΦΠΑ (όπως είχε οριστεί από το 2019 στον πρώτο ανάδοχο).
Το έργο δημοπράτησε το Υπουργείο Υποδομών και επιβλέπει η ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων) Θεσσαλίας, που βρίσκεται στη Λάρισα.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ
Σύμφωνα με τον κ. Ντάγκα, παράλληλα πραγματοποιούνται και εργασίες συντήρησης στο παλιό λιμάνι Αγιοκάμπου. Συγκεκριμένα συνεργεία ρίχνουν τσιμέντο σε σημείο κοντά στην «μπούκα» του λιμανιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass