Δράσεις στήριξης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Από την Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ «Εξοδος»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2023 13:40

Ανθρωπιστική βοήθεια, στους πληγέντες από την καταστροφική πλημμύρα σε περιοχές της Θεσσαλίας, πρόσφερε η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ «Εξοδος».

Πιο συγκεκριμένα, διοργάνωσε στη Λάρισα εκδήλωση αλληλεγγύης στην πλατεία των παλαιών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της περιοχής, η οποία περιλάμβανε μαζικό αντιτετανικό εμβολιασμό, διανομή φαρμακευτικού υλικού, διανομή αγαθών που συλλέχθηκαν από δωρεές πολιτών, φορέων και υπηρεσιών εντός και εκτός της πόλης, μαγείρεμα και διανομή φαγητού από τη Συλλογική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» και μπουφέ.  Επίσης, παρευρέθηκε με ενημερωτικό περίπτερο στην εκδήλωση «Η μελωδία της αλληλεγγύης» με 43 μέλη της Ολλανδικής Συμφωνικής Ορχήστρας δρόμου «Riccioti Ensemble», με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και μικροσυσκευών για τους πληγέντες, η οποία διοργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών «Λάρισα η πόλη μου». Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις διασύνδεσης και ενημέρωσης με τις εργαζόμενες και τη συντονίστρια της ΜΚΟ «Κάριτας Hellas», καθώς και με τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διατήρησε τη σταθερή της παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίησή τους και τη μείωση της βλάβης, καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, ενώ τα στελέχη της πραγματοποίησαν συνάντηση με τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας «Δίοδος», με σκοπό την ενημέρωση, τη διασύνδεση και τη συνεργασία.
Ανάλογη ήταν η παρουσία της Κινητής Μονάδας και στην Καρδίτσα με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και τη διάθεση έντυπου υλικού του ΚΕΘΕΑ. Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας παρευρέθηκαν στο συσσίτιο «Το Σπίτι της Αγάπης», όπου ενημέρωσαν τους εξυπηρετούμενους για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη του Δήμου σχετικά με τον σχεδιασμό νέων δράσεων στην περιοχή. Στον Δήμο Τεμπών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου Πυργετού, καθώς και με τον διευθυντή του Λυκείου Συκουρίου, με σκοπό τη διασύνδεση και την ενημέρωσή τους για τη δράση της Κινητής Μονάδας στην περιοχή και την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα. Επίσης, με την προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και τις εργαζόμενες του Κέντρου Κοινότητας με σκοπό τη συνεργασία σε κοινές δράσεις, καθώς και με τον δήμαρχο Δήμου Τεμπών με σκοπό την ενημέρωση για τη λειτουργία της Μονάδας και του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» και τον προγραμματισμό δράσεων.
Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», με έδρα τη Λάρισα, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass