Μάθημα για τις πυρκαγιές

Στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων

Δημοσίευση: 24 Νοε 2023 13:50

Πυροσβέστες πραγματοποίησαν ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου Γόννων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η δράση διοργανώθηκε από το σχολείο σε συνεργασία με τον κ. Δ. Κουλούλα, διοικητή του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας (ΒΙ.ΠΕ.), ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου για τη σημασία της πρόληψης και της αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Κατέστησε σαφές πόσο σημαντικό είναι να είναι όλοι ενήμεροι για τις κινδύνους πυρκαγιών και πώς μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του εαυτού τους και του περιβάλλοντος, καθώς για τον αριθμό «199» της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Στοπ πλαίσιο της ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του πυροσβεστικού οχήματος στο προαύλιο του σχολείου, από τους πυροσβέστες κ. Φ. Γεωργάκη και Α. Πούλο.
Οι μαθητές κι οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πυροσβεστικό όχημα, να μάθουν για τη χρήση των πυροσβεστήρων, της αντιπυρικής κουβέρτας και άλλου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Οι πυροσβέστες εξήγησαν τη σημασία της ταχείας αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιών και πώς ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση και αντιμετώπιση των κινδύνων.
Στο τέλος της επίδειξης, οι μαθητές κι οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να
συμμετάσχουν ενεργά ρίχνοντας νερό με τη μάνικα, ενώ με ενθουσιασμό ανέβηκαν και στο πυροσβεστικό όχημα.
Αυτές οι δραστηριότητες ενίσχυσαν την ευαισθητοποίηση των Μαθητών και μαθητριών σχετικά με τη σπουδαιότητα της προστασίας από τις φωτιές και ενίσχυσαν την αυτοπεποίθησή τους στον χειρισμό του πυροσβεστικού εξοπλισμού.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού, όπου οι μαθητές κι οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για όσα πρέπει να εφαρμόσουν σε περίπτωση σεισμικής δραστηριότητας.
Η ενημέρωση και η εξαιρετική πρακτική εμπειρία που προσέφεραν ο διοικητής κ. Δ. Κουλούλας και οι πυροσβέστες κ. Φ. Γεωργάκης και Α. Πούλος του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας αποτελούν σημαντική πρωτοβουλία για την εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών/-τριών σχετικά με την ανάγκη της προστασίας από τις φωτιές.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Αποστολίνα Σαΐτη και ο Σύλλογος Διδασκόντων τούς ευχαρίστησαν θερμά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass