ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απομακρύνονται επικίνδυνα δένδρα στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 03 Νοε 2014 14:38 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:54

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Eπικίνδυνα, ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, ίσως και για την ίδια τη ζωή τους είναι πολλά δένδρα τα οποία βρίσκονται σε πεζοδρόμια, πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους στις πόλεις του Αμπελώνα, του Τυρνάβου αλλά και των χωριών του Δήμου. Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα επικίνδυνων δένδρων είναι αυτό της οδού Αγίου Κωνσταντίου στον Αμπελώνα (φωτ.), όπου  η τεχνική υπηρεσία του Δήμου κλάδεψε τα τεράστια πλατάνια από κάτω δίνοντάς τα ύψος και όχι κόβοντας τις κορυφές του με αποτέλεσμα να  είναι επικίνδυνα και  με τον παραμικρό άνεμο να πέσουν πάνω στο οδόστρωμα ή ακόμα σε σπίτια, αυτοκίνητα και πεζούς.

Για τους λόγους αυτούς ο Δήμος Τύρναβου υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αποφάσισε να προχωρήσει στην απομάκρυνση επικίνδυνων δένδρων που βρίσκονται εντός των οικισμών του Δήμου.

 Επίσης προχώρησε στην σύσταση τετραμελούς επιτροπής, έργο της οποίας είναι ο εντοπισμός όλων των επικίνδυνων δένδρων, ο χαρακτηρισμός τους καθώς και η ανάλυση των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν.

Η επιτροπή αποτελείται τον πρόεδρο τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου κ. Γιώργο  Χαλουλη Γιώργο, την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα,  την διευθύντρια κ. Θεοδώρα   Γιουβρή, προϊστάμενο τμήματος συντήρησης πρασίνου κ. Στέλιο Καράτζιο, την κ. Τριανταφύλλου Έφη, υπάλληλο του τμήματος πολεοδομίας του Δήμου.

Η κατάσταση με τις ενέργειες που θα επακολουθήσουν (κοπή ή αποψίλωση των δένδρων) θα επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου στην επόμενη συνεδρίαση του.

Για τα δένδρα που βρίσκονται σε χαρακτηρισμένα πάρκα, άλση ή εκτός οικιστικής ζώνης έχει ζητηθεί η  έγκριση του Δασαρχείου ενώ θα εκδοθεί άδεια κοπής από το γραφείο Πολεοδομίας του Δήμου Τυρνάβου και θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass