ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Μαθητικό συλλαλητήριο χθες στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 05 Νοε 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:58

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Στην κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου. Στη συνέχεια με πανό και συνθήματα, σε πορεία, κατευθύνθηκαν στο κέντρο του Τυρνάβου όπου συμβολικά για δύο - τρία λεπτά απέκλεισαν την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Ελασσόνας, μπροστά από το δημαρχείο Τυρνάβου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Συνεχίζοντας την πορεία τους μπροστά στο δημαρχείο φώναξαν συνθήματα κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στα αιτήματά τους τα οποία κατέθεσαν στον διευθυντή του σχολείου τους οι μαθητές σημειώνουν ότι οι φορείς του υπουργείου Παιδείας προχώρησαν στο πρόγραμμα του «Νέου Λυκείου» για την Α΄και Β΄τάξη χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό. Τρεις φορές στη διάρκεια του καλοκαιριού τροποποίησαν το νόμο για την προαγωγή από την Α΄στη Β΄τάξη «παίζοντας» με την ψυχολογία των μαθητών.

- Οι μαθητές της Β΄Λυκείου επέλεξαν έναν από τους δύο κλάδους «ανθρωπιστικές – θετικές σπουδές», χωρίς να ξέρουν, όπως υποστηρίζουν, σε ποιο κύκλο θα ανήκουν κάποιες σχολές όπως π.χ. στρατιωτικές αστυνομικές, ΤΕΦΑΑ.

-Σύμφωνα με το υπόμνημά τους, οι μαθητές της Β’ Λυκείου δεν γνωρίζουν την ύλη των μαθημάτων στην οποία θα εξεταστούν στη Γ΄Λυκείου .

- Σημειώνουν επίσης ότι κάποιοι μαθητές θα ήθελαν να αρχίσουν να ασχολούνται από φέτος με την ύλη της Γ’ Λυκείου για καλύτερη εμπέδωσή της.

-Το νέο σύστημα είναι περισσότερο εξεταστικοκεντρικό και βαθμοθηρικό από ποτέ.

- Η εξωσχολική φροντιστηριακή βοήθεια κρίνεται αναγκαία σε πολλά μαθήματα με αποτέλεσμα την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών. Οι καθηγητές αγχωμένοι για την «Τράπεζα Θεμάτων» προβαίνουν σε συνεχή τεστ για να κάνουν οι μαθητές συνεχώς επαναλήψεις και να είναι έτοιμοι για τα θέματα της τράπεζας. Αποτέλεσμα: ένα διαρκές άγχος των μαθητών, ανταγωνισμός, βαθμοθηρία, χάσιμο της ομορφιάς της εφηβικής ηλικίας.

- Και οι μαθητές συνεχίζουν: «Ζητάμε ο βαθμός της Α΄Λυκείου, της Β΄Λυκείου και του απολυτηρίου να μη συνυπολογίζονται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

- Άλλο δείγμα έλλειψης οργάνωσης του υπουργείου που αφορά τη Γ΄ Λυκείου: προέβη στη μείωση της ύλης πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, όταν μέρος της ύλης αυτής διδάχτηκε ήδη.

- Κάποια βιβλία έφτασαν στο σχολείο με αρκετή καθυστέρηση

- Ο αριθμός των μαθητών 27 ανά τμήμα που ορίζει το υπουργείο πρέπει να μειωθεί σε 20 το πολύ ώστε να γίνεται καλύτερη δουλειά».

Τέλος οι μαθητές ζητούν να μελετηθεί ξανά το θέμα με του «Νέου Λυκείου» με γνώμονα το καλό του μαθητή και του δημόσιου σχολείου. Να γίνει ένα πλήρες πρόγραμμα που δεν θα αφήνει ασάφειες και κενά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass