Πλημμύρες με την πρώτη βροχή στον Αγιόκαμπο

ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ –ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ -ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΟΓΩ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ- Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2024 14:01
Εικόνα από το σημείο του κλειστού δρόμου, όπου με την πρώτη βροχή δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, σε γέφυρα με στενό άνοιγμα Εικόνα από το σημείο του κλειστού δρόμου, όπου με την πρώτη βροχή δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, σε γέφυρα με στενό άνοιγμα

Της Λένας Κισσάβου
Κλειστός ήταν χθες ο δρόμος που οδηγεί μετά το ρέμα Πουρί στην παραλιακή οδό Αγιοκάμπου-Σωτηρίτσας, καθώς για άλλη μια φορά πλημμύρισε από τα νερά που συσσωρεύτηκαν σε σημείο κοντά στη συμβολή του με τον κεντρικό παραλιακό δρόμο, στο ύψος της γέφυρας, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη γνωστή ως γέφυρα «Καλατράβα».

Πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους της γύρω περιοχής, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί, αλλά ούτε και να έχει μελετηθεί μια λύση, που θα ανατρέψει τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία παρατηρούνται με την πρώτη βροχόπτωση.
Κάτοικοι των παρακείμενων του δρόμου σπιτιών, εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους χθες και περίμεναν να υποχωρήσουν τα νερά για να μπορέσουν να φύγουν.
Το πρόβλημα που δημιουργείται στο συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό στη δημοτική αρχή και εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι το νερό που συσσωρεύεται εκεί δεν έχει διαφυγή προς τη θάλασσα, από το στενό άνοιγμα της γέφυρας.
Μάλιστα λόγω της στενότητάς του, με την πρώτη βροχόπτωση, τις περισσότερες φορές, κλείνει μέσα σε λίγη ώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα γνωστά πλέον πλημμυρικά φαινόμενα.
Χθες ειδικά, τα ορμητικά νερά της θάλασσας, η οποία έφτασε να σκεπάσει τον παραλιακό δρόμο, σε συνδυασμό με τα βρόχινα νερά που συσσωρεύτηκαν στο εν λόγω σημείο, απείλησαν τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται κατά μήκος του κάθετου δρόμου της παραλιακής. Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι επί πολλά χρόνια τώρα διαμαρτύρονται τόσο στους συμβούλους της Τοπικής Κοινότητας, όσο και στους αρμόδιους του Δήμου Αγιάς γι’ αυτή την κατάσταση, αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει δρομολογηθεί κανένα έργο που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εξάλλου χθες, τα ορμητικά νερά της θάλασσας κάλυψαν και άλλα σημεία (εκτός του προαναφερόμενου) του παραλιακού δρόμου Αγιοκάμπου –Σωτηρίτσας και στη Βελίκα, όπου μετάφεραν ξύλα και χώματα.
Συνεργεία του Δήμου Αγιάς με μηχανήματα προσπάθησαν να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο απομακρύνοντας τα φερτά υλικά.

ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ
(Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Αλλαγή του καιρού χθες Τρίτη σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλαγή και στην περιοχή της Αγιάς χωρίς όμως να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα. Τα πολλά χιόνια κρατήθηκαν σε μεγάλα υψόμετρα και στον Κίσσαβο και στο Μαυροβούνι, λιγότερα ήταν σε υψόμετρα από τα 500 ως τα 800 μέτρα, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας ήταν η πτώση της θερμοκρασίας και οι πολύ ισχυροί ανατολικοί άνεμοι στα παράλια.
Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo-thessalia.gr, στην Αγιά έπεσε στους 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε υψόμετρο 1.550 μέτρων στο καταφύγιο Κισσάβου άγγιξε τους -6.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass