«Είμαστε ακόμη στο περίμενε...»

*Τόνισε, στην «ΕτΔ», για τις αποζημιώσεις κάστανου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων Ευθύμης Καζαντζής *Ζητούν άμεσα πενταετές πρόγραμμα στήριξης

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2024 16:30

Την απογοήτευσή τους για την αδικία που έχουν υποστεί σχετικά με τις αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί για τη μείωση παραγωγής από τη φαιά σήψη, εξέφρασαν οι πρόεδροι των τεσσάρων Συνεταιρισμών κάστανου του Κισσάβου, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη, στο δημαρχείο Αγιάς.

Οι καστανοπαραγωγοί ζήτησαν άμεσο και στοχευμένο πενταετές πρόγραμμα στήριξης της καλλιέργειας κάστανου, αλλιώς όπως τόνισε «αυτή θα εγκαταλειφθεί, όπως έγινε σε άλλες περιοχές».
Εξέφρασαν ακόμη τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η καλλιέργειά τους δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα καταβολής αποζημιώσεων που δρομολογείται για τέλος Ιανουαρίου. Όπως τόνισε στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων Ευθύμης Καζαντζής «δυστυχώς, η κυβέρνηση εφαρμόζει μία πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Ενώ δικαίως οι συνάδελφοί μας της Μαγνησίας αποζημιώθηκαν με 250€/κιλό, περίπου έκαστος, καθότι λόγω καταστραμμένης αγροτικής οδοποιίας από τον daniel δεν κατάφεραν να μαζέψουν την παραγωγή τους, εμείς είμαστε ακόμη στο περίμενε και ας έχουμε μεγαλύτερη μείωση παραγωγής από τη φαιά σήψη.
Δυστυχώς ο νομός Λάρισας «πληρώνει» την έλλειψη πολιτικού κεφαλαίου και την αδυναμία πρόσβασης στα κέντρα των αποφάσεων. Σίγουρα η όποια αποζημίωση δοθεί δεν θα αναπληρώσει στο ακέραιο τη σημαντική οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί. Οι ελπίδες μας στρέφονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην πίεση που ασκούν οι Ιταλικές βιομηχανίες για να στηρίξουν το προϊόν. Ίσως και λόγω ευρωεκλογών ένα βρούνε τα απαιτούμενα κονδύλια και επωφεληθούμε και εμείς. Κανένας ερευνητικός Οργανισμός (κάποιοι έχουν επιδοτηθεί μάλιστα για να καταθέσουν προτάσεις) δεν έχει καταφέρει να βρει λύση στο ολοένα εντεινόμενο πρόβλημα της φαιάς σήψης, η οποία τα τελευταία χρόνια καταστρέφει την καλλιέργειά μας» καταλήγει ο Αμπελακιώτης συνεταιριστής.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass