Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2024 13:30

Στο gov.gr η βεβαίωση φοίτησης μαθητή

Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, είναι από χθες η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/ τριας» σε σχολείο, ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη στο my.gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Εκπαίδευση» και στην υποενότητα «Εγγραφή σε σχολείο». Για την έκδοση της βεβαίωσης μαθητή, οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet και εκδίδουν τη βεβαίωση, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κανένα άλλο στοιχείο. Η βεβαίωση που εκδίδεται, φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η βεβαίωση αυτή χρησιμοποιείται σε πλήθος διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης, όπως ενδεικτικά Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα παιδιού, Αναβολή κατάταξης σπουδαστών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Αποζημίωση για ακουστικά βαρηκοΐας σε μαθητές δημόσιων σχολικών μονάδων.

 

Ο Δήμος Αγιάς δημιουργεί μητρώο εθελοντών

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

«Ο εθελοντισμός είναι γιορτή!». Με αυτό το σύνθημα, ο Δήμος Αγιάς απευθύνει πρόσκληση προς όλους και όλες στην πρώτη εκδήλωση για τον εθελοντισμό, την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί καταγραφή εθελοντών, προκειμένου να δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών του Δήμου, και ενημέρωση για τις μελλοντικές δράσεις εθελοντισμού.

 

Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών
Η χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών διοργανώνει συναυλία - μνημόσυνο με τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (Λεωφόρος Γεωργ. Παπανδρέου 2) μεθαύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00. Διευθύνει ο Αιμίλιος Γιαννακόπουλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Διακοπή νερού στη συνοικία Αγ. Αθανασίου
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώθηκε ότι σήμερα για το χρονικό διάστημα από 9:00 π.μ έως 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην οδό Παλαιστίνης (από Θουκυδίδου έως Φαρμακίδου).

 

Συνάντηση για τη βία
Με το προσωπικό του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας συναντήθηκε το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Τυρνάβου. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή πληροφοριών για το αντικείμενο εργασίας και των δύο υπηρεσιών με απώτερο στόχο τη συνεργασία για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας.

 

Εκδήλωση για τα 100χρονα του ΤΕΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ετών από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, επετειακές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της καθιερωμένης κοπής πίτας στις αρχές κάθε χρονιάς, το Τμήμα, τιμά την πορεία του ΤΕΕ με τρεις εκδηλώσεις την ίδια ημέρα, στην έδρα του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στη Λάρισα, αλλά και στις Νομαρχιακές Επιτροπές Καρδίτσας και Τρικάλων, στις οποίες εκδηλώσεις θα παραστεί ως επίτιμος προσκεκλημένος ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Ν. Στασινός. Η εκδήλωση στη Λάρισα θα γίνει στις 5 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

 

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, και καλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν στη διαδικασία, η οποία θα λάβει χώρα στο οικογενειακό κέντρο «Χατζάκος» (πλατεία Φιλύρων), στην Αγιά, κατά τις ώρες 4:00 μ.μ - 7:30 μ.μ.

 

«Οχι στην ιδιωτικοποίηση στρατιωτικών εργοστασίων»
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΥΕΘΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του έργου των στρατιωτικών εργοστασίων» λέει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Νομού Λάρισας, σε κοινή ανακοίνωσή του με τον Σύλλογο Μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας. Στην ίδια ανακοίνωση οι Σύλλογοι τονίζουν «το ξεπούλημα της τεχνικής συντήρησης των οχημάτων του Στρατού σε ιδιώτες, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης».
Απαιτούν την άμεση ανάκληση και ακύρωση όλων των σχετικών διαγωνισμών, δημοσιευμένων και μη, για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Την άμεση και πλήρη κάλυψη των αναγκών όλων των ΣΕ, αλλά και των ΣΠΤΧ σε ανταλλακτικά και πιστώσεις, ώστε να αυξήσουμε ξανά την παραγωγή μας και τέλος την άμεση επίλυση των προβλημάτων όλων των ΣΕ, που έχουν αναδειχθεί κατά καιρούς από τα Σωματεία και τα οποία γνωρίζει ήδη η Πολιτική Ηγεσία και η Στρατιωτική Ιεραρχία.

 

Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ

Γιορτάζουν σήμερα 22 Φεβρουαρίου οι Πρόσκοποι και Οδηγοί την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας Προσκόπων και οδηγών. Με αφορμή τον εορτασμό η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και δυτικής Θεσσαλίας στέλνει το δικό της μήνυμα σημειώνοντας μεταξύ άλλων
«Ο Προσκοπισμός έρχεται να λειτουργήσει ως ένας τρίτος πόλος ανάμεσα στην οικογένεια και το σχολείο. Και δεν έρχεται με σκοπό να υπερκαλύψει ή να μειώσει κανέναν από τους άλλους δύο πόλους. Ο Προσκοπισμός έρχεται για να συμπληρώσει ενδεχόμενα κενά και για να τους ενώσει. Για τον λόγο αυτόν έχουμε τη χαρά και την τιμή να καυχιόμαστε ότι ως έναν βαθμό μπορούμε να συμβάλλουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και να του δώσουμε εκείνα τα εφόδια που θα του είναι χρήσιμα στην ενήλικη ζωή του. Ο Προσκοπισμός μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενεργών πολιτών που δεν μένουν αδρανείς στο πλαίσιο της κοινωνίας και μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικά στηρίγματά της. Ο Προσκοπισμός μπορεί και μεταδίδει στο παιδί με απλό, ευχάριστο και βιωματικό τρόπο ανώτερες αξίες, με την καλλιέργεια του αισθήματος της προσφοράς να είναι παραπάνω από αναπόφευκτη. Προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά το αίσθημα της ευθύνης. Το έχει πει όμως καλύτερα ο Καζαντζάκης: «Να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ! Εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο, αν χαθεί εγώ φταίω». Με άλλα λόγια, αλλά πάλι με λόγια του Καζαντζάκη, ο Προσκοπισμός προσπαθεί να κάνει το παιδί να αντιληφθεί πως έχει και τα πινέλα και τα χρώματα και το μόνο που μένει είναι να ζωγραφίσει τον παράδεισο.
Κι ενώ όλα αυτά είναι πέρα για πέρα αληθινά, στα αυτιά ενός προσκόπου φαντάζουν «ξύλινα». Και ηχούν κατά αυτόν τον τρόπο στα αυτιά του, γιατί για εκείνον ο προσκοπισμός δεν είναι ένας απλός ορισμός από το διαδίκτυο. Για έναν πρόσκοπο ο προσκοπισμός είναι οι φίλοι του, οι εκδρομές του, οι κατασκηνώσεις του, οι περιπέτειες που έχει ζήσει, τα μονοπάτια που έχει περπατήσει, οι πρωτογενείς έρευνες που έχει κάνει, οι παρουσιάσεις των δεξιοτήτων του, οι άνθρωποι που έχει γνωρίσει, η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάθρωπο, η πυξίδα που τον έσωσε όταν έχασε τον δρόμο του, το «Έσο έτοιμος» που κουβαλάει μέσα του ως ύψιστο καθήκον. Γιατί για έναν Πρόσκοπο ο Προσκοπισμός δεν είναι παρά ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο ανθρώπους, γνώσεις και εμπειρίες, με βάρκα την υπόσχεση και με πυξίδα τον νόμο μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass