Γέφυρα ιρλανδικού τύπου στην Αμπελιά

*ΞΕΚΙΝΑ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ *ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΚΑΙ Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 14:30

Τη διαβεβαίωση πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία κατασκευής γέφυρας ιρλανδικού τύπου στην Αμπελιά, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία που είχε διακοπεί με την πτώση της υφιστάμενης γέφυρας κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου, παρείχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας κατά τη διευρυμένη σύσκεψη που είχε στο γραφείο του με τον δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Μάκη Εσκίογλου.

Για το μείζον θέμα της γέφυρας που συνδέει την ανατολική με τη δυτική Θεσσαλία, ο κ. Κουρέτας εξήγησε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η κατασκευή της, με στόχο να παραδοθεί προς χρήση στις αρχές του καλοκαιριού. Πρόκειται για έργο που στον προϋπολογισμό του υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη των Φαρσάλων, τονίστηκε πως πρέπει να κατασκευαστούν υδραυλικά έργα, ώστε οι αποδέκτες να μπορούν να παραλάβουν το υδραυλικό φορτίο σε ενδεχόμενα μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτήν τη στιγμή, ο Αϊκλής και ο Ενιπέας αδυνατούν να παραλάβουν τον υδραυλικό όγκο και τα νερά αντί να φεύγουν στην πεδιάδα, επιστρέφουν μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει όλο το νότιο τμήμα της. Γι’ αυτό και πρέπει να εκπονηθεί νέα μελέτη και να γίνουν νέα έργα για να παραλάβουν το υδραυλικό φορτίο, καθώς και διάνοιξη των τελικών αποδεκτών.
Αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία για τη συνολική θεώρηση για την επαναφορά των υδατορεμάτων στην αρχική τους κατάσταση για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και για την κατασκευή αναχωμάτων, κυρίως στον άξονα Ευϋδρίου, Πυργακίων και Υπέρειας. Επίσης, εκ μέρους του Δήμου Φαρσάλων τονίστηκε πως έχει εκπονηθεί μελέτη για την αντιπλημμυρική οχύρωση του Σταυρού, με προϋπολογισμό 4,9 εκατ. ευρώ, για την οποία αναζητείται χρηματοδότηση. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων ιεράρχηση των αναγκών στην περιοχή, ώστε με τα υφιστάμενα κονδύλια να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν εμπροσθοβαρώς εκείνα τα έργα που είναι μείζονος προτεραιότητας.
Για τον οδικό άξονα Φαρσάλων – Λάρισας αυτήν τη στιγμή μελετώνται οι αναγκαίες αποκαταστάσεις στην περιοχή των Χαλκιάδων και των Νέων Καρυών, σημεία που είναι προβληματικά εδώ και χρόνια. Επίσης, ζητήθηκε από την Περιφέρεια με την απαιτούμενη συνδρομή σε οικονομικούς πόρους από την Κυβέρνηση να εξετάσει την κατασκευή πλευρικά της οδού διόδων διαφυγής των υδάτων, σε αρκετά σημεία πρέπει να κατασκευαστούν νέα τεχνικά έργα ή να διανοιχτούν διατομές που έχουν γεμίσει με φερτά υλικά.
Αντίστοιχες παρεμβάσεις, τέλος, θα γίνουν και σε σημεία του οδικού δικτύου που συνδέουν τα Φάρσαλα με τον Βόλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η χωρική αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων κ. Τάσος Λιαπής και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων, πολιτικός μηχανικός, κ. Ηλέκτρα Θελούρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass