Από σήμερα οι αιτήσεις για επιχορήγηση επιχειρήσεων

ΑΦΟΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - ΕΩΣ 18.000 Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ - ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 8:44

Ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι και λήγει στις 17/06/2022 και ώρα 15:00, η κατάθεση αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση: «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές».
Η δράση στοχεύει στη διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, καθώς και στη διατήρηση της συνέχειας της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της COVID-19 και ύστερα από αυτήν. Ωφελούμενοι της δράσης από τον ν. Λάρισας είναι επιχειρήσεις, του Δαμασίου Τυρνάβου και του Μεσοχωρίου Ελασσόνας. Ο προϋπολογισμός είναι 26 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση είναι έως 18.000 ευρώ ανά ωφελούμενη επιχείρηση, η οποία θα χορηγηθεί ως κατ’ αποκοπή ποσό για την παροχή ρευστότητας και την κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών δαπανών. Ενδεικτικές λειτουργικές δαπάνες που είναι επιλέξιμες για τη δράση μπορούν να είναι οι ακόλουθες:


* ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ενέργειας, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, κλπ,
* δαπάνες για αμοιβές τρίτων (νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, κλπ),
* δαπάνες προβολής και δικτύωσης (σχεδιασμός και εκτύπωση διαφημιστικών εντύπων, αφισών, διαφημιστικές καταχωρήσεις, έξοδα συμμετοχής σε επαγγελματικές εκθέσεις, εταιρική ιστοσελίδα/Δημιουργία ή/και Αναβάθμιση, κλπ.),
* δαπάνες προμήθειας αναλώσιμων υλικών, αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού (ενσώματου και άυλου), μισθολογικό κόστος προσωπικού της επιχείρησης.
Ως βάση για τον καθορισμό ενός κατ’ αποκοπή ποσού ανά ωφελούμενη επιχείρηση λαμβάνεται η καταχώρηση των παραπάνω ενδεικτικών δαπανών, όπως αυτές ομαδοποιούνται στα αντίστοιχα πεδία / κωδικούς του φορολογικού εντύπου Ε3 κατά το έτος 2019, σε περίοδο δηλαδή που οι ενισχυόμενες δραστηριότητες δεν είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
* Να υποβάλλουν μία αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ για το σύνολο εγκαταστάσεων που διαθέτουν.
* Να έχουν διενεργήσει έναρξη εργασιών στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι και την 31.12.2021.
* Να δραστηριοποιούνται (έδρα ή υποκατάστημα ή άλλη εγκατάσταση) στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές και σε διακριτό της οικίας τους χώρο για τον οποίο αιτούνται ενίσχυση στη Κοινότητα Δαμασίου, του Δήμου Τυρνάβου και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσοχωρίου στον Δήμο Ελασσόνας του ν. Λάρισας
* Να είναι υπόχρεες υποβολής φορολογικού εντύπου Ε3- «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ».
* Να διαθέτουν μέχρι 31.12.2021 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή ως κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα, ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνεται στους ΜΗ επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 5: «ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII). Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020 ή εντός του 2021, ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας είτε της επιχείρησης, είτε του υποκαταστήματος.
* Να λειτουργούν νομίμως στους χώρους για τους οποίους θα αιτηθούν ενίσχυση.
* Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους του 2021 ποσοστού τουλάχιστον 10% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.
Προσοχή: Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης ωφελούμενοι που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στη δράση: «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίου και σχολής χορού» και η αίτησή τους βρίσκεται σε στάδιο αξιολόγησης ή εγκρίθηκε. Οι ωφελούμενοι αποκτούν δικαίωμα υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην παρούσα Δράση των φυσικών καταστροφών μόνο στην περίπτωση που η αίτησή τους στην έτερη Δράση απορριφθεί.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ
Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr/mis. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας.
Για επικοινωνία – Πληροφορίες στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ. και στις ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr  www.espa.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass