ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Βιβλίο - ημερολόγιο σωστής διατροφής

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2016 11:12

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Το νέο της βιβλίο με τίτλο «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ» παρουσίασε η συγγραφέας Ιωάννα Λάκα στην Αγιά το βράδυ της Παρασκευής.

Η παρουσίαση ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Αγιώτικου Πανηγυριού και της 21ης Γιορτής Μήλου, έλαβε χώρα στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου Αγίων Αντωνίων, ενώ, παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα υγείας με τη γνωστή διατροφολόγο Γεωργία Μαυρογιάννη και διακεκριμένους γιατρούς, τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αγιάς παθολόγο Βασίλη Χάμο και τον καρδιολόγο Χρήστο Ντουλούλη.

Η συγγραφέας μίλησε για το καινούργιο της εγχείρημα, μετά από το πολύ επιτυχημένο «Σταμάτα να τρως», όπου οι διατροφικές συνήθειες καταγράφονται καθημερινά σε ημερολόγιο μέσα από μια εξαιρετική μυ-θιστορηματική πλοκή, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον κόσμο για την παρουσία του στην εκδήλωση, τους συντελεστές της ημερίδας, αλλά και τις εκδόσεις «Όστρια» για την επιμέλεια της έκδοσης.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αγιάς αναφέρθηκε στα δυσάρεστα αποτελέσματα που φέρνει η παχυσαρκία, έδωσε ποικίλες διαιτολογικές συμβουλές και χαρακτήρισε το βιβλίο πρωτότυπο, αφού καταφέρνει με πολύ όμορφο τρόπο να «παντρέψει» την επιστήμη με το μυθιστόρημα.

Ο κ. Ντουλούλης μίλησε για τα καρδιολογικά προβλήματα και νοσήματα που επιφέρει η κακή διατροφή, για την αθηροσκλήρωση, τη δυσλιπιδαιμία, τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας νόσου, έδωσε οδηγίες για τις περιπτώσεις αυξημένης χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, αναφέρθηκε στην αρτηριακή υπέρταση, στο κάπνισμα, την παχυσαρκία και στον σακχαρώδη διαβήτη.

Τέλος, η κ. Μαυρογιάννη εξήγησε ποια είναι η ισορροπημένη δια-τροφή, έδωσε κι αυτή από την πλευρά της οδηγίες για σωστά ημερήσια γεύματα μιλώντας τόσο για την ενδεδειγμένη ποσότητα, όσο και για την ποιότητα της τροφής που ο καθένας πρέπει να επιλέγει.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση και στην ημερίδα, και όλους όσοι εργάστηκαν για την άρτια πραγματοποίησή τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βασίλης Βαλάρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο τοπικός σύμβουλος Στέλιος Πατσιαβούδης και ο πρώην δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Μαυρογιάννης.

* Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Αγιώτικου Πανηγυριού και της 21ης Γιορτής Μήλου συνεχίζονται με το υπόλοιπο πρόγραμμα να έχει ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

7 μ.μ., δραστηριότητες για παιδιά από την «Trekking Hellas» (τοξοβολία, αναρρίχηση) στον εκθεσιακό χώρο των Αγίων Αντωνίων.

9 μ.μ., παρουσίαση παιδικών χορευτικών στον εκθεσιακό χώρο των Αγίων Αντωνίων.

10 μ.μ., παρουσίαση χορευτικών ενηλίκων στην κεντρική πλατεία.

* Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

7 μ.μ., δραστηριότητες για παιδιά από την «Trekking Hellas» (τοξοβολία, αναρρίχηση) στον εκθεσιακό χώρο των Αγίων Αντωνίων.

9 μ.μ., Θέατρο Σκιών στον εκθεσιακό χώρο των Αγίων Αντωνίων.

10 μ.μ., μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σδράλη (καθηγητή της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αγιάς) στην κεντρική πλατεία.

* Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

9 μ.μ., μουσικοχορευτική βραδιά στον χώρο της εμποροπανήγυρης από τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass