Κι όμως κινείται

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2016 17:15

H ομάδα κι όμΩς κινείται/χορός-ακροβασία, παρουσιάζει την παράσταση IL paRЯaiso, στο πλαίσιο του 3ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο του Μύλου.

Κι όμΩς κινείται: συνεργασία καλλιτεχνών με διαφορετική κινησιολογική πληροφορία, ομάδα σύνθετων σωματικών παραστάσεων, όπου συναντιούνται ο χορός με το τσίρκο και την performance. Η ομάδα ιδρύεται το 2003 από τους Χριστίνα Σουγιουλτζή χορεύτρια και Camilo Bentancor καλλιτέχνη του τσίρκου και λειτουργεί μέχρι το 2009 στον "Κρατήρα", ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων, το οποίο σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες μεταμορφώνεται σε αίθουσα σύγχρονου ή παραδοσιακού χορού, ακροβατικών, θεατρική σκηνή, μπερντέ για καραγκιόζη, χώρο συναυλιών ή προβολών, ανάλογα με την περίσταση.

Εκεί, κατασκευάζει και παρουσιάζει τα ARRiBA2003, το ψέμα του Νέυτωνα2005 και InfeRno2006 και παραδίδει μαθήματα του προσωπικού της λεξιλογίου. Από το 2009 φιλοξενείται στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, όπου ανεβάζει την παράσταση PURGATOЯIO σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα ΧΑΪΝΗΔΕΣ και την καινούρια της παραγωγή paRЯaiso, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.IL paRЯaiso. με αφορμή το 3ο μέρος της θείας κωμωδίας του Δάντη.

Ένα ιδιόμορφο γλέντι, ένα ταξίδι, μιας ώρας με θέμα τον παράδεισο, μια νυχτερινή τελετή, πάρτι όπου καθείς αναζητά διέξοδο ... Φως;Χορευτές, ακροβάτες, μια ηθοποιός και ένας μουσικός σε συνύπαρξη, όπου χορός, ακροβασία, λόγος, τραγούδι, συντίθενται για να αφηγηθούν με χιούμορ και ευαισθησία τη σχέση μας με τον παράδεισο. Τον παράδεισος που αρνούμαστε ή αποδεχόμαστε.
Με σώματα που κινούνται αρμονικά σε ασύμπτωτες τροχιές, σώματα που ισορροπούν, οδεύουν σε διαρκή στροβιλισμό, που ενώνει σε ένα κοινό σύμπαν και φέρνει τα πρόσωπα, τις δράσεις και τις σχέσεις τους σε διάταξη συνήχησης.Μια τόσο εύθραυστη και δυναμική αταραξία, γεννημένη από ασταμάτητη ταραχή.
Μέσα στο βάθος του είδα να περιέχονται, σ' ένα σώμα δεμένα,
όλα όσα μέσα στο σύμπαν φαίνονται χωρισμένα.
Ουσίες και αλληλεπιδράσεις και συμβάντα [άσμα 33].
Κίνηση:Κι όμΩς κινείται, σε συνεργασία με τους Χ. Τόμπορη, Σ. Πατεράκη & Α. Μερεντίνη
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Κλέων Αντωνίου
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Σκηνικός Χώρος:Camilο Bentancor
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση - Φανή Μουζάκη
Παίζουν:Ερμής Μαλκότσης, Χρόνης Τόμπορης, Σπύρος Πατεράκης, Αγγελική Μερεντίνη, Αντιγόνη Λινάρδου,Χριστίνα Σουγιουλτζή.Διάρκεια 60 λεπτά
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Κρατήσεις θέσεων 2410 - 621209 από 10 π.μ. - 1 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass