Ολόγραμμα στην έκθεση για την «Ελευθερία»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:47

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες της έκθεσης «Ο Τύπος στον 20ό αι. και το φαινόμενο ”Ελευθερία”» τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας. Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από εφημερίδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, τον περιφερειακό, τοπικό αλλά και μαθητικό Τύπο, ενώ μέσα από ιστορικά πρωτοσέλιδα επανέρχονται στο φως γεγονότα που συντάραξαν το λαρισαϊκό αλλά και το πανελλήνιο κοινό.

Επίσης, η έκθεση θα είναι ενδεδυμένη με ό,τι πιο σύγχρονο από μουσειολογικής άποψης, ενώ θα υπάρχει και… ολόγραμμα! Η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού σχολίασε για την έκθεση ότι «Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης αποτελείται από πρωτότυπο υλικό από το αρχείο του Μουσείου, από τα αρχεία της ”Ελευθερίας” και από τις ιδιωτικές συλλογές του Ν. Παπαθεοδώρου και Αθ. Μπετχαβέ. Η επίδραση της ”Ελευθερίας” φαίνεται ακόμη και από τις μαθητικές εφημερίδες, που ξεκινάνε από πολύ παλιά, έχουν τη δομή της, εφημερίδα που κυριαρχεί στο τοπικό γίγνεσθαι και αποτελεί ένα φαινόμενο. Επίσης θα υπάρχει η ”Μικρά” αρχειακό υλικό 1906-1907, βιβλία πρωτότυπα σχετικά με την τυπογραφία και με την ιστορία και την εξέλιξη του ελληνικού Τύπου, ενώ θα εκτίθεται και τεχνολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός από την ”Ελευθερία”. Επίσης έχουμε αποδελτιώσει άρθρα από την εφημερίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα που αφορούν διάφορα σημαντικά γεγονότα για τη Λάρισα, ανατομίες της περιοχής, ένα κομμάτι είναι οι φυσικές καταστροφές, ένα άλλο κομμάτι είναι η ΑΕΛ, εκκλησία, εκπαίδευση… Γενικά πρόκειται για μία έκθεση πολύ σύγχρονη, θα υπάρχει για παράδειγμα διαδραστικό έκθεμα, θα είναι ενδεδυμένη με όλα τα σύγχρονα μέσα, με τις νέες τεχνολογίες, με ολογράμματα παραδείγματος χάριν. Από μουσειολογικής άποψης είναι ό,τι πιο σύγχρονο…». Όταν ρωτήσαμε την κ. Καλοκαιρινού για το ολόγραμμα μας απάντησε μυστηριωδώς ότι πρόκειται για «ένα ολόγραμμα που θα ζωντανεύει μπροστά μας και θα έχει να κάνει με την ”Ελευθερία” και το backstage. Τα υπόλοιπα θα τα δούνε οι επισκέπτες από κοντά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass