Δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος των Χριστουγέννων

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 15:05

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα των εορταστικών δράσεων που διοργανώνονται απο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Α’/βάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας και Λαρισαίους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Σοφία Νέμα συνάντησε τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζοντας το βιβλίο της «Ο γάμος του βασιλιά Κοντοπίθαρου», εκδόσεις Πατάκη. Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Χαρά Αγγελέτου αφηγήθηκε στους μικρούς μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας το παραμύθι της «Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς», εκδόσεις Άγκυρα. Η εβδομάδα έκλεισε με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου η οποία αφηγήθηκε το λαϊκό παραμύθι του Αρκουδογιάννη μέσα από το βιβλίο της «Παραμύθια, μύθια, αλήθεια», εκδόσεις Περίπλους, στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στις δράσεις παρευρέθη η εντεταλμένη Δ. Σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018: “ Χριστουγεννιάτικες ιστορίες” με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Σταυρούλα Τσικρίκη, ώρα 6.30 μ.μ.-7.30 μ.μ. για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Με προεγγραφή.

Αύριο 18 Δεκεμβρίου 2018: “Τι φοβάται η Τυτώ;” με τη συγγραφέα Δέσποινα Γκουτζολίκα και τους μαθητές της Α’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018: “Το όνειρο του μικρού έλατου” με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Εύη Γίτσα, τον καθηγητή μουσικής Γιάννη Μπάγιο και τους μαθητές της Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018: “Ο ξυλαράκης” της συγγραφέα JuliaDonaldson, αφήγηση και εικαστικές δραστηριότητες με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Παπαδοπούλου και τη φοιτήτρια ψυχολογίας Καλλιόπη Πατρίκαλου, ώρα 6.30μ.μ. - 7.30μ.μ. για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Με προεγγραφή.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018:

Εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δ. Λαρισαίων, ώρα 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5:00 μ.μ.- 6.00 μ.μ., για όλα τα παιδιά. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

«Χριστουγεννιάτικη κόκκινη κλωστή δεμένη...» θεατρικό δρώμενο για παιδιάαπό το Θέατρο των Οδοιπόρων ώρα 6.00μ.μ. - 6.45μ.μ. για όλα τα παιδιά. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Μουσική εκδήλωση των Λεσχών Πολιτισμού, ώρα 6:00μ.μ.- 7:00μ.μ., για όλα τα παιδιά. Στο Αμφιθέατρο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου.

Ολες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο χωρίς κόστος συμμετοχής. Στις δράσεις που απαιτείται η προεγγραφή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη.

Πληροφορίες Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59,

«Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, τηλ. 2410671173,

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass