Το «Θεσσαλικό» φέρνει την άνοιξη...

ΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2019 15:07

Το Θεσσαλικό Θέατρο, πιστό όπως κάθε χρόνο, στα «ραντεβού» του, θα συνδιοργανώσει και φέτος τον μήνα Μάιο 2019, το θεατρικό Φεστιβάλ με τίτλο «Θεατρική Άνοιξη 2019».
Έχουν προγραμματιστεί συνολικά 8 θεατρικές παραστάσεις, με τέσσερα θεατρικά σχήματα. Οι παραστάσεις θα δίνονται κανονικά στο Θέατρο του Μύλου, με έναρξη το Σάββατο 4 Μαΐου και λήξη την Πέμπτη 16 Μαΐου.
Έχουν επιλεγεί αξιόλογα σχήματα, που σχεδόν όλα έχουν ήδη παρουσιάσει με επιτυχία τις παραστάσεις τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και με τη Θεατρική Άνοιξη, δίνεται η ευκαιρία και στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής να τις παρακολουθήσουν.


Συγκεκριμένα τα σχήματα και οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν είναι:
-Ο συγκλονιστικός μονόλογος της Μπέττυς Μαγρίζου «Η Προίκα».
...Mια γυναίκα, η Αρετή... Μια μαρτιάτικη μέρα, τη δεκαετία του ‘70, ημέρα των γενεθλίων της... Ένα μπαούλο, γεμάτο κιτρινισμένα από τον χρόνο προικιά.
Μια αφήγηση, με τις θύμησες μιας έντονης ζωής να πλημμυρίζουν τη σκηνή με αλήθεια, συγκίνηση, έρωτες, χιούμορ, μοναξιά και ελπίδα.
Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 4 Μαΐου στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή 5 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. Στον ρόλο της Αρετής η Στέλλα Παπαδημητρίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, μειωμένο: 8 ευρώ.
-«Η αναγνώριση» του Άκη Δήμου με τη Γιώτα Φέστα. Παραστάσεις θα δοθούν την Τρίτη 7 Μαΐου στις 9 μ.μ. και Τέταρτη 8 Μαΐου στις 9 μ.μ.
 Σ’ έναν αποκαλυπτικό μονόλογο μια γυναίκα περιμένει κάθε Πέμπτη απόγευμα έναν άντρα. Ξαφνικά την καλούν για αναγνώριση. Αναγνωρίζει τα σημάδια ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Αναγνωρίζει την ιστορία της ζωής της... Μια ερωτική ιστορία σαν κι αυτές που περνούν πάνω απ’ τις ζωές και τις σαρώνουν. Τις αφήνουν γυμνές και έρημες.
 Σκηνοθεσία: Φρόσω Μαστρόκαλου. Διάρκεια: 60 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: Ανέργων άνω 65 ετών: 5 ευρώ
-«Δύο γυναίκες χορεύουν» Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ μια παραγωγή του «Θεάτρου Μεταξουργείο» με την Άννα Βαγενά και τη Γιασεμί Κηλαηδόνη το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου
Η Άννα Βαγενά λέει χαρακτηριστικά:
«...Μετά από τόσα χρόνια συναντιέμαι πάλι με την κόρη μου, τη Γιασεμί, επί σκηνής. Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω στο πρόσωπό της μια ώριμη ηθοποιό, μια άξια συνάδελφο».
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση-Ανέργων-φοιτητικό-άνω 65 ετών: 10 ευρώ, Κανονικό: 12 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
-«Ερωφίλη project» την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 9 μ.μ.
 Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Θεόδωρου Οικονομίδη και οι εμπνευσμένες ερμηνείες της Αμαλίας Αρσένη, Δανάης Λουκάκη, Βαγγέλη Σαλευρή και Κωνσταντίνου Τσιομίδη, και των μουσικών Αρετής Κοκκίνου και Δημήτρη Πρόκου, μετατρέπουν το ποιητικό αριστούργημα του Χορτάτση σε μια σύγχρονη τραγωδία υψηλών προδιαγραφών. Η παράσταση έχει αποσπάσει άριστες κριτικές και βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά της στη διατήρηση και μετάδοση της ελληνικής γλώσσας…
Θίασος: Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη, Φιλόγονος: Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Νένα / Ασκιά: Δανάη Λουκάκη, Πανάρετος: Ευάγγελος Σαλευρής, Χάρος / Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης
Εισιτήρια: Κανονικό 10 ευρώ-Μειωμένο: 8 ευρώ. Διάρκεια έργου: 90 λεπτά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass