Γυναίκες θεματοφύλακες… τεχνών

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΣΑΪΤ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΕΣ: ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2019 16:00
Η Λαρισαία Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη, μέλος της λογοτεχνικής συντροφιάς που δημιούργησαν το «Θεματοφύλακες λόγω τεχνών» Η Λαρισαία Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη, μέλος της λογοτεχνικής συντροφιάς που δημιούργησαν το «Θεματοφύλακες λόγω τεχνών»

Μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, μαγείρισσα, καθαρίστρια, παιδαγωγός: πολυσύνθετος ο ρόλος της γυναίκας και άκρως απαιτητικός, και από χρόνο;

Δυσεύρετος ακόμη και για λίγες προσωπικές στιγμές. Κι όμως τέσσερις γυναίκες, η Παναγιώτα Γκουτζουρέλα, η Αγγελίνα Παπαθανασίου, η Ζωή Τσούρα και η Λαρισαία Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη κατάφεραν όχι μόνο να βρούνε λίγο χρόνο για τον εαυτό τους αλλά και να δημιουργήσουν ένα site αφιερωμένο στις μεγάλες τους αγάπες: στις τέχνες και τα βιβλία, το «Θεματοφύλακες λόγω τεχνών», με τη διαδικτυακή διεύθυνση να είναι www.thematofylakes.gr

Η Λαρισαία κ. Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη, μητέρα ενός παιδιού και συγγραφέας λέει στην «Ε» για τους «Θεματοφύλακες λόγω τεχνών» ότι «Ξεκινήσαμε χωρίς γνώσεις, αλλά το μεράκι μας έφτανε να ξεπεράσουμε δυσκολίες, να αναπτύξουμε δεξιότητες, να ξεπεράσουμε αντιξοότητες, να σφυρηλατήσουμε φιλίες. Δεν είναι πάντα εύκολο, καθώς η καθημερινότητα μας απορροφά, όμως η αγάπη των αναγνωστών μας, των ανθρώπων των Τεχνών είναι το εφόδιο να συνεχίσουμε...». Στην ερώτηση δε τι είναι οι «Θεματοφύλακες λόγω τεχνών» η κ. Πουλτσίδη απαντά ότι «Στους ”Θεματοφύλακες λόγω Τεχνών” είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις τέχνες και τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία. Το site έχει σοβαρό και επαγγελματικό ύφος. Με μεράκι και άψογη συνεργασία, τόσο με τους δημιουργούς όσο και με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενημερώνουμε, πληροφορούμε και προσπαθούμε να αναδεικνύουμε συνεχώς- όχι μόνο βιβλία νέας κυκλοφορίας- αλλά και παλαιότερα. Είμαστε χορηγοί επικοινωνίας σε διάφορα φεστιβάλ βιβλίου και Τεχνών. Από τον Μάιο του 2018 δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με όλα τα δρώμενα του μήνα που ενδιαφέρουν εμάς και τους αναγνώστες μας». Επειτα ζητήσαμε από την κ. Πουλτσίδη να μας μιλήσει λίγο για τον εαυτό της, με τη Λαρισαία να μας λέει: «Είμαι σύζυγος και μητέρα ενός μικρού αγοριού και κατοικώ στη Λάρισα. Είμαι απόφοιτη Τεχνικού – Επαγγελματικού Λυκείου με Ειδικότητα Ηλεκτρονικός Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμού. Παρακολούθησα μαθήματα δύο ετών στην Αβερωφείο σχολή στην ειδικότητα των γεωργικών μηχανημάτων. Στο παρελθόν εργάστηκα σε τοπικό κινηματογράφο. Ασχολούμαι με την γραφή τα τελευταία χρόνια. Είμαι μέλος της ΕΛΟΣΥΛ και της Ένωσης Συγγραφέων Ν. Πιερίας.

Έχω λάβει μέρος με διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έργα μου περιλαμβάνονται σε συλλογές διηγημάτων όπως ”Η δική σου ιστορία αγάπης από τις Εκδόσεις Άρλεκιν, Έπος της Φαντασίας”, ενώ έργα μου φιλοξενούνται στο έντυπο περιοδικό “Πνευματική Λάρισα”».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass