ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΕΕΣ

Αιμοδοσία και ενημέρωση για δωρεά μυελού των οστών

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 22:08

Στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας βρέθηκε για μία ακόμη φορά χθες η κινητή μονάδα αιμοδοσίας, στο πλαίσιο εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε το τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, στο ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί, εθελοντές του ΕΕΣ διένειμαν πληροφοριακό υλικό και ενημέρωναν τους Λαρισαίους για την ανάγκη προσφοράς αίματος αλλά και την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

«Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, λόγω της κρίσης, οι πολίτες εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για εθελοντική προσφορά αίματος, ενώ συνεχίζουν να καταγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών», επισήμανε το μέλος της ομάδας ενημέρωσης του τμήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γιάννης Βλάνδος.

«Σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ο εθελοντισμός στη Θεσσαλία είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος, μέσω της συνεχούς κινητοποίησης και ενημέρωσης, καθώς και της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», συμπληρώνει ο κ. Βλάνδος.

Οι εθελοντές του ΕΕΣ υπενθυμίζουν ότι η προσφορά αίματος είναι μια πολύ απλή και ανώδυνη διαδικασία για τον αιμοδότη, ανεκτίμητης αξίας για τον συνάνθρωπο που το χρειάζεται.

Πράξη αλτρουισμού και γενναιοδωρίας είναι και η δωρεά μοσχεύματος μυελού των οστών. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος λήψης μοσχεύματος πραγματοποιείται σήμερα με τη συλλογή προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων από το αίμα του δότη. Παλαιότερα, γινόταν στο χειρουργείο με παρακέντηση των οστών της λεκάνης και αναρρόφηση μυελού των οστών.

Μπορεί σήμερα το δικό σου μόσχευμα να χαρίσει ζωή σε κάποιον άγνωστο ασθενή, αύριο όμως κάποιος άλλος εθελοντής μπορεί να χαρίσει ζωή σε σένα ή σε κάποιο δικό σου, συγγενικό σου πρόσωπο.

Μ.Κ.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass