ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Σ.Υ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΠΓΝΛ

«Για την ταμπακιέρα κουβέντα»

Δημοσίευση: 01 Απρ 2018 16:37

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Π.Π.Γ.Ν.Λ. απαντά τα εξής:

«Οι θέσεις ενός συνδυασμού ή μιας παράταξης για το σοβαρότατο ατύχημα με το οποίο κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα μιας εργαζόμενης, ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα δεν κρίνονται από τις ψήφους που πήρε στις εκλογές. Οι θέσεις και οι απόψεις και η στάση της κάθε παράταξης κρίνονται στο αν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, αν διεκδικούν αιτήματα υπέρ των εργαζομένων, αν δεν συγκαλύπτουν τον αίτιο ή τους αίτιους, αν αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική, αν κινητοποιούν τους εργαζόμενους και οργανώνουν τους αγώνες, αν δείχνουν την προοπτική για συνολική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Τώρα όσον αφορά στη φρασεολογία και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν εναντίον μας το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι προφανώς κάποιοι επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα των γηπέδων και τη μεταφέρουν στο σωματείο. Για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, -η οποία βγήκε τρεις μέρες μετά από την ημέρα που του ατυχήματος – υπάρχουν μόνο διαπιστώσεις, και πολλά “ρητορικά” ερωτήματα (αλήθεια προς ποιον;)

Χωρίς όμως να λέγεται κουβέντα για την “ταμπακιέρα” – δηλαδή: Για το ποιος ευθύνεται για το σοβαρό αυτό ατύχημα και τα προηγούμενα. Για το ποιος ευθύνεται για την εντατικοποίηση της εργασίας, το παμπάλαιο μηχάνημα, τον απαράδεκτο εργασιακό χώρο των πλυντηρίων, την παντελή έλλειψη μέσων και μέτρων προστασίας.

Για αυτά το ΔΣ του σωματείου δεν παίρνει θέση, μόνο μιλάει για κάποιους που δεν καταλαβαίνουν, που δεν ενδιαφέρονται.

Λες και για την κατάσταση αυτή δεν είναι υπεύθυνοι συγκεκριμένα κόμματα και οι κυβερνήσεις οι προηγούμενες και η τωρινή που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές, πολιτικές των περικοπών, πολιτικές που θέλουν την υγεία να είναι εμπόρευμα, που κάθε χρόνο μειώνουν τη χρηματοδότηση (με περικοπές που έφτασαν το 50%) στα νοσοκομεία για την υποστελέχωση, τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών.

Και βέβαια μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ηγεσίες αυτές που με το πρόσχημα του δήθεν “ανεξάρτητου” δεν λένε κουβέντα για τις αντεργατικές πολιτικές και τα κόμματα που τις υλοποιούν βάζοντας πλάτη να περάσουν πιο εύκολα.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. σε αυτή την κατεύθυνση κινείται. Ως “ακομμάτιστοι” και “ανεξάρτητοι” είναι βολικό να αναφέρονται γενικά σε υπεύθυνους, αφήνοντας στο απυρόβλητο κυβέρνηση, Υπουργείο,- 5η ΥΠΕ, Διοίκηση που αποφασίζουν οι μεν και υλοποιούν οι δε σε βάρος των εργαζομένων.

Εμείς δηλώνουμε “εξαρτημένοι” από τα συμφέροντα των εργαζομένων που θα τα υπερασπίζουμε με κάθε τρόπο όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως κάναμε και την επόμενη ώρα του ατυχήματος με ανακοίνωση, με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, με παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, σε αντίθεση με αυτούς που μόνο για την ανακοίνωση χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες μέρες.

Τέλος, καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να αναρωτηθεί τι σωματείο χρειαζόμαστε; Σωματείο που θα οργανώνει, θα κινητοποιεί τους εργαζόμενους για κάθε πρόβλημα, θα διεκδικεί και θα συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα αποκαλύπτει αυτούς που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στα νοσοκομεία ή σωματείο που ουσιαστικά με τη στάση του θα λειτουργεί σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΣΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass