Πρωτοποριακή επέμβαση για καρκίνο ουροδόχου κύστης

ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2019 22:05

Η 17η Απριλίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την ουρολογική κοινότητα της 5ης Υ.Πε., καθώς στην Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν. Λάρισας πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία η πρώτη λαπαροσκοπική κυστεοπροστατεκτομή σε νοσοκομείο της Κεντρικής Ελλάδας.

Η ομάδα των ιατρών της Ουρολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Κων. Σκριάπα και με τη συνεργασία του αναισθησιολογικού τμήματος και του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου, έφεραν εις πέρας μία από τις πλέον πρωτοποριακές και σύγχρονες χειρουργικές επεμβάσεις, για την αντιμετώπιση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης ανοίγοντας τον δρόμο για την αφαίρεση φυσιολογικών όγκων με τη λαπαροσκοπική μέθοδο.

Η μετεγχειρητική πορεία του 73χρονου ασθενούς από την περιοχή της Λάρισας ήταν άριστη με αποτέλεσμα ο ασθενής να εξέλθει μετά από 5 ημέρες νοσηλείας. Η συγκεκριμένη επέμβαση πεντάωρης διάρκειας αναμένεται να ανακοινωθεί στο επόμενο πανελλήνιο συνέδριο Ουρολογίας μαζί με τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία των επεμβάσεων.

Η λαπαροσκοπική κυστεοπροστατεκτομή είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης του μυοδιηθητικού καρκίνου της ουροδόχου κύστης, παρέχοντας το βέλτιστο ογκολογικό αποτέλεσμα με την ελάχιστη δυνατή χειρουργική τομή, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο νοσηλείας του ασθενούς. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Κλινικής η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται σε ελάχιστα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, γεγονός που αναδεικνύει την αξία της επέμβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο κ. Σκριάπας μιλώντας στην «Ε» δηλώνει υπερήφανος γιατί διευθύνει τη συγκεκριμένη κλινική, που παρέχει όλες τις υπηρεσίες μιας σύγχρονης Ουρολογικής Κλινικής, γεγονός που τιμά το δημόσιο σύστημα υγείας σε μια εποχή που βάλλεται, ενώ υπενθυμίζει ότι πρόκειται για την πρώτη κλινική στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο 2014 τη λαπαροσκοπική νεφρεκτομή.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass