Χωρίς διοίκηση, επιστρέφει χρήματα ελλείψει αντιδραστηρίων!

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 21:32

Αρχίζουν και πληθαίνουν τα διοικητικά προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου μπορεί να ορίστηκε διοικητής και αναπληρωτής διοικητής όχι όμως και διοίκηση για να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ο διοικητής Δημήτρης Κατσικονούρης υπογράφει αποφάσεις αλλά στο γραφείο του υπάρχουν πολλές δεκάδες θεμάτων που χρήζουν αποφάσεων του συλλογικού οργάνου, που δεν μπορεί να συγκαλέσει ούτε ο νέος διοικητής ούτε ο αναπληρωτής του γιατί δεν είναι μέλη του! Και πώς να είναι δηλαδή όταν το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο είναι το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, που έχουν αυτονομηθεί από πέρυσι τον Μάρτιο, χωρίς να οριστούν νέα διοικητικά συμβούλια όπως όφειλε να ορίσει τόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο κυρίως η σημερινή πολιτική ηγεσία, που όπως όλα δείχνουν επιδεικνύει χαμηλή προσαρμοστικότητα στην ανάγκη της γρήγορης λήψης αποφάσεων προκειμένου να λειτουργήσει το (έτσι και αλλιώς) δύσκαμπτο σύστημα υγείας.

* * *

* Με δεδομένη την έλλειψη διοικητικού συμβουλίου ανέκυψαν και αμφισβητήσεις νομιμότητας της υπογραφής της νέας σύμβασης για τη δωρεάν παραχώρηση του μηχανήματος PET/CT από τον ίδρυμα Στ. Νιάρχος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Η νέα σύμβαση προβλέπει την δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος, όχι όμως και του μηχανήματος παραγωγής των ραδιοφαρμάκων (κυκλοτρόνιο), που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογράψει η πρώην αναπληρώτρια διοικήτρια Ανθή Χαλιβέρα. Συνεπώς, λέγεται από γνωρίζοντες τα διοικητικά θέματα, πρόκειται για τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς και ως εκ τούτου χρειάζεται απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που δεν συγκλήθηκε. Προφανώς θα υπάρξει νομική διερεύνηση αλλά και απάντηση στις (μάλλον τυπικές) αμφισβητήσεις.

* * *

* Ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πάντως πήρε την εντολή να διερευνήσει και την πρακτική ιδιωτικής εταιρείας, που μισθώνει τηλεοράσεις για τους θαλάμους και πολυθρόνες για τους συνοδούς των ασθενών στις κλινικές. Άδεια για εμπορική δραστηριότητα, λέει η διοίκηση, δεν υπάρχει, κλήθηκαν εκπρόσωποι της εταιρίας να δώσουν εξηγήσεις με τη συνάντηση των δύο πλευρών να επαναληφθεί σύντομα.

Φαίνεται όμως ότι η κατεύθυνση είναι συγκεκριμένη: εάν δεν είναι νόμιμη συναλλαγή τότε πρέπει άμεσα να σταματήσει. Σε αντίθετη περίπτωση είναι ευκαιρία το νοσοκομείο να αποκτήσει έσοδα έστω και αν είναι λίγα…

* * *

*Συνολικά 338 διευθυντές, ιατροί του ΕΣΥ υπηρετούν στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα η Υγειονομική Περιφέρεια.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας υπηρετούν 59 διευθυντές και ακολουθούν τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου με 44 και 42 διευθυντές αντίστοιχα. Πιο κάτω βρίσκονται δύο Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, αυτά της Λαμίας και της Χαλκίδας όπου υπηρετούν 36 και 34 διευθυντές αντίστοιχα και σε απόσταση αναπνοής τα Νοσοκομεία Καρδίτσας και Τρικάλων με 32 και 31 διευθυντές αντίστοιχα. Αρκετά πίσω βρίσκονται τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς με 14 διευθυντές, Άμφισσας με 13 διευθυντές και Καρπενησίου με 10 διευθυντές. Μονοψήφιο αριθμό διευθυντών διαθέτουν τα νοσοκομεία Θήβας (9), Κύμης (8) και Καρύστου (5).

* * *

*Στην εταιρεία POWER SECURITY ανατέθηκε με απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη η φύλαξη του Κέντρου Υγείας Αγιάς.

Οι υπηρεσίες φύλαξης θα παρέχονται από ένα άτομο από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τα Σαββατοκύριακα και τις θεσμοθετημένες αργίες. Η σχετική σύμβαση αφορά την περίοδο από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαΐου συνολικής δαπάνης 7,857,43 ευρώ.

* * *

*Ομάδα έργου σχετικά με τις υπηρεσίες συμβούλων για την εναρμόνιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με το νέο κανονισμό προστασίας δεδομένων συγκροτήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι:

- Αμπατζή Συρματένια, διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας

- Ζησοπούλου Κωνσταντίνα, διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

- Βασιλόπουλος Γεώργιος, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας

-Φούρλας Κωνσταντίνος, διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας

Έργο της ομάδας έργου είναι η επικοινωνία/συνεργασία με τον ανάδοχο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου συμμόρφωσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με τον νέο κανονισμό προστασίας δεδομένων.

* * *

* Τριμελής επιτροπή συγκροτήθηκε και στο Γενικό Νοσοκομείο για τη σύνταξη Τεχνικών προδιαγραφών προκειμένου να προβεί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στην προμήθεια διαχωριστικών χωρισμάτων(αλουμινίου) στην είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), απαραίτητων για τη διαλογή ύποπτων κρουσμάτων κορονιοϊού, μετά τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για το νέο κορονοϊό στους χώρους παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

* * *

*Απίστευτο και όμως αληθινό με αφορμή την έλλειψη αντιδραστηρίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Ο διοικητής Δημήτρης Κατσικονούρης υπέγραψε απόφαση με την οποία ενέκρινε δαπάνη στον προϋπολογισμό από την οποία θα επιστρέφονται χρήματα για εξετάσεις ασθενών που πληρώθηκαν, αλλά λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων ή τεχνικής βλάβης των αναλυτών δεν πραγματοποιήθηκαν, για εξέταση στα απογευματινά ιατρεία που για οποιαδήποτε λόγο το αντίτιμο πρέπει να επιστραφεί, για εξετάσεις σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε κλινική του νοσοκομείου, αλλά λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Με την ίδια απόφαση δίνει το πράσινο φως για την έκδοση Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής ώστε να επιστρέφονται τα χρήματα στους δικαιούχους σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στο ύψος των χρημάτων που θα επιστραφούν για να διαμορφώσουμε και μια εικόνα για τις ζημιές (απώλειες εσόδων) του νοσοκομείου, επειδή δεν έγιναν έγκαιρα οι προμήθειες των αντιδραστηρίων. Ευθύνες βέβαια δεν θα αποδοθούν αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται…

 

2 FVTO 11 2 2020

Με την προσθήκη προκατασκευασμένου θαλάμου έξω από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τις ανάγκες της διαλογής ασθενών με συμπτώματα που μπορούν να θεωρηθούν ύποπτα για τον κορονοϊό την προηγούμενη Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την υποδοχή και διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων εφόσον έλθει ο ιός και στην Ελλάδα. Ο προκάτ θάλαμος είναι δωρεά του Στέλιου Ντόντου από τους Γόννους, τον οποίο η διοίκηση θα ευχαριστήσει και δημόσια πολύ σύντομα…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass