Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 21:01

«Μνημοσύνη» και μωβ μπαλόνια στη Λάρισα

O δεύτερος περίπατος μνήμης «Μνημοσύνη» οργανώθηκε και φέτος στη Λάρισα στο πλαίσιο του εορτασμού

του παγκόσμιου μήνα Alzheimer. Ο περίπατος ξεκίνησε από τον φωτισμένο με χρώμα μωβ «πέτρινο ποταμό» της πλατείας Ταχυδρομείου με προορισμό το ιστορικό φρούριο της πόλης. Στον περίπατο συμμετείχαν οι εθελοντές, οι φροντιστές με τους ασθενείς, οι πρόσκοποι από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, και οι φίλοι της ΕΕΝΑΛ και της νόσου Alzheimer. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν μωβ μπαλόνια, ενώ οι εθελοντές μοίραζαν καθ’ οδόν μπαλόνια στους πολίτες με στόχο την ευαισθητοποίησή τους. Παράλληλα, η μικρή φίλη της ΕΕΝΑΛ Βάσω, ξεσήκωνε το πλήθος με τη μετάδοση ηχητικών μηνυμάτων σχετικά με τη νόσο, κοινωνικό αποκλεισμό και την κοινωνική αποδοχή. Ο περίπατος τερμάτισε στο ιστορικό φρούριο της πόλης όπου προσφέρθηκε νερό στους συμμετέχοντες από τους εθελοντές. Ο περίπατος μνήμης «Μνημοσύνη» έκλεισε μ’ ένα ηχηρό μήνυμα προς την Πολιτεία «ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ».

 

 

EPIPTOSEIS PAXYSARKIAS

Βιβλίο για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας με τίτλο «Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία», από τις Ιατρικές Εκδόσεις «Γιάννης Β. Παρισιάνος». Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να πληροφορήσει τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και τους επαγγελματίες υγείας για τις πολλές και ποικίλες επιπτώσεις που έχει το αυξημένο σωματικό βάρος στην υγεία. Ο αναγνώστης θα ενημερωθεί ότι πίσω από πολλές από τις καθημερινές παθολογικές καταστάσεις των ασθενών του κρύβεται η παχυσαρκία και άρα θα πρέπει να τη συνυπολογίσει στην καθημερινή κλινική του πρακτική. Οι θεματικές ενότητες του βιβλίου καλύπτουν όλο το εύρος των επιπλοκών σε όλα τα συστήματα και όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.

 

 

DEP

Νέα μέλη ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή

Νέα μέλη ΔΕΠ εκλέχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με πλήρη καθήκοντα επέστρεψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο καθηγητής Ακτινοθεραπείας κ. Γιώργος Κύργιας, ο οποίος είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα απαλλαγή από τα κλινικά του καθήκοντα, ενώ στο ίδιο τμήμα ως επίκουρη καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας εκλέχθηκε η γιατρός Ι. Νικολούδη. Στη θέση της επίκουρης καθηγήτριας Πυρηνικής Ιατρικής εκλέχθηκε η επιμελήτρια της κλινικής Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βαρβάρα Βαλοτάσιου, ενώ επίκουρη καθηγήτρια Κυταρρολογίας εκλέχθηκε η κυταρρολόγος Ε. Θώδου.

 

Διαδικτυακή ημερίδα για τον αιματολογικό καρκίνο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου - ΕΛΛΟΚ διοργανώνει αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα διαδικτυακή ημερίδα με σκοπό να πληροφορήσει τους 40 συλλόγους ασθενών που εκπροσωπεί σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και το γενικό κοινό στα θέματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης του αιματολογικού καρκίνου και με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων να παρουσιάσει τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον αιματολογικό καρκίνο. Στην ημερίδα θα αναλυθούν θέματα που αφορούν τον αιματολογικό καρκίνο με επίκεντρο την πρόληψη, την αναγνώριση των συμπτωμάτων των συχνότερων μορφών αιματολογικού καρκίνου, την ανάγκη άμεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Επίσης θα γίνουν αναφορές στις ιδιαιτερότητες του αιματολογικού καρκίνου στην παιδική και νεανική ηλικία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε αναμονή μεταμόσχευσης και μετά. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη ενσωμάτωσης στη θεραπεία, της φυσικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ασθενών για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνική ζωή και την εργασία. Η επιστημονική διαδικτυακή ημερίδα (webinar) πραγματοποιείται με την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από τη σελίδα του Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, από την επίσημη ιστοσελίδα της και από το επίσημο κανάλι της στο Youtube.


Μόνο με ηλεκτρονική συνταγή το αντιγριπικό εμβόλιο

Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο η συνταγογράφηση του οποίου ξεκίνησε χθες υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. «Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων που είναι επαρκές νούμερο προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «όπου φέτος θα πρέπει να την κάνουμε πράξη λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από τον Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο. Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass