1.000 κρούσματα στη Θεσσαλία, 401 στη Λάρισα!

Ο ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ -29 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, 54 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ -ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ -ΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 21:00

Στην πορτοκαλί ζώνη της αυξημένης επιτήρησης βρίσκεται από σήμερα

το πρωί η Λάρισα, με τη ζωή των Λαρισαίων να αλλάζει, καθώς η χρήση της μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, την ώρα που οι τοπικές πολιτικές και υγειονομικές αρχές στέλνουν μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση για την πιστή εφαρμογή των μέτρων.
Η ένταξη της Λάρισας στην πορτοκαλί ζώνη υπήρξε το αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, με τους αριθμούς να αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος: από τις αρχές Αυγούστου, όποτε εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και μέχρι χθες, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει τα 1.000, εκ των οποίων τα 401 κρούσματα καταγράφηκαν στη Λάρισα.
Ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με 298 κρούσματα, αριθμός ικανός για να την εντάξει στην πορτοκαλί ζώνη, όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη του ΕΟΔΥ, και οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Βόλου με 155 και 116 κρούσματα αντίστοιχα, ενώ σε διψήφιο αριθμό κινούνται τα κρούσματα και στις Σποράδες.
Το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 καταγράφηκαν 54 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 29 στη Λάρισα. Από αυτά, 11 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (16/10/2020) - (19/10/2020) -(21/10/2020) - (22/10/2020) καθώς και κρουσμάτων άλλων περιοχών και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως, έξι κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικά εργαστήρια, δύο κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Λάρισας.
Τέλος, 15 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, δέκα σε ιδιωτικά εργαστήρια και πέντε στο Γ.Ν. Λάρισας, ενώ 3 κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο, ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας.ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα από τα οποία τα 7 κρούσματα αποτελούν επαφές κρουσμάτων (20/10/2020)-(21/10/2020) και προέκυψαν έξι κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Τρικάλων, ενώ άλλα 5 κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Τρικάλων, τέσσερα κατόπιν συμπτωμάτων και ένα σε προεγχειρητικό έλεγχο. Τέλος, ένα κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωμάτων σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 4 αποτελούν επαφές κρουσμάτων (16/10/2020)-(18/10/ 2020) - (22/10/2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως, ένα κατόπιν εξέτασης στο Γ.Ν. Καρδίτσας και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο, ενώ ένα ακόμα κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν προεγχειρητικού ελέγχου στο Γ.Ν. Τρικάλων. Τέλος, ένα κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο Γ.Ν. Καρδίτσας.
Ακόμα έξι κρούσματα καταγράφηκαν στην περιοχή του Βόλου. Από αυτά 4 εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια, τρία κατόπιν συμπτωμάτων και ένα χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης, ενώ 2 ακόμα κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (20/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Στο μεταξύ, έντονος παραμένει ο προβληματισμός στα δύο νοσοκομεία όπου ασκούνται πιέσεις για νοσηλείες από ασθενείς. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε διαδοχικές συναντήσεις του με τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αλλά και την ετοιμότητα των δομών για να ανταποκριθούν σε πιθανές αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο χθες το απόγευμα κατέληξαν δύο ασθενείς, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, ένας 77χρονος Βολιώτης και μία 83χρονη Τρικαλινή. Έτσι, ο αριθμός των διασωληνωμένων που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ μειώθηκε σε 4, ενώ 14 ασθενείς νοσηλεύονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων και 4 στον 4ο όροφο του κτιρίου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ασθενείς covid.
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύονται 4 ασθενείς, εκ των οποίων μόνο ο ένας διασωληνωμένος και άλλοι δύο έτοιμοι να πάρουν εξιτήριο.ΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS
Στο μεταξύ ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την 5η ΥΠΕ και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid-tests) στη Λάρισα. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται για τον σκοπό αυτόν, σήμερα Σάββατο 24 Οκτωβρίου από ώρα 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά από την Ιατρική Σχολή. Η πρωτοβουλία του μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού στην κοινότητα, έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, μετά την ένταξη της Π.Ε. Λάρισας στο επίπεδο 3 της αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης και των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. «Μετά την επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και την προμήθεια των rapid tests στις Κινητές Μονάδες και στην 5η ΥΠΕ, για τη διενέργεια της μαζικής δωρεάν δειγματοληψίας στη Λάρισα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass