Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 17 Νοε 2020 21:03
Περιχαρής η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες δύο καινούρια επιβατικά οχήματα, ένα επταθέσιο και ένα εννιαθέσιο για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και της Αιμοδοσίας. Τα οχήματα αποτελούν τμήμα δωρεάς της ALPHABANK που προβλέπεται στη Σύμβαση Τραπεζικής Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές. Περιχαρής η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες δύο καινούρια επιβατικά οχήματα, ένα επταθέσιο και ένα εννιαθέσιο για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και της Αιμοδοσίας. Τα οχήματα αποτελούν τμήμα δωρεάς της ALPHABANK που προβλέπεται στη Σύμβαση Τραπεζικής Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Προϋποθέσεις Π.Ι.Σ. για ενίσχυση ΕΣΥ από ιδιώτες

Τον... ουρανό με τα άστρα ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την προσωρινή ενίσχυση του ΕΣΥ

με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Στις προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που αναφέρονται ως ελάχιστες προδιαγραφές αυτής της συνεργασίας είναι η συλλογική σύμβαση με τον Π.Ι.Σ. στις ειδικότητες: παθολογία, γενική ιατρική, παιδιατρική, πνευμονολογία, καρδιολογία, αναισθησιολογία, χειρουργική, γυναικολογία, ακτινολογία, βιοπαθολογία, νεφρολογία, ΩΡΛ και κάθε άλλη ειδικότητα που θα κριθεί αναγκαία από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Πρόσκληση σε ανειδίκευτους ιατρούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, πρόσληψη ανάλογη των προσόντων, ετών προϋπηρεσίας, διδακτορικής διατριβής και ακαδημαϊκών τίτλων και ως απολαβές: μηνιαία αποζημίωση μεγαλύτερη της προβλεπόμενης από την τρέχουσα ΠΝΠ (2.000 ευρώ) κατά ελάχιστο με προσαύξηση 50%, αφορολόγητα, με πρόσθετο δικαίωμα διενέργειας εφημεριών με αντίστοιχη αποζημίωση, αμοιβή για κατ’οίκον επίσκεψη και για τηλεσυμβουλευτική ασθενών με Covid-19. Τέλος, προτείνεται διάρκεια σύμβασης 6-12 μηνών ανάλογα με τις ανάγκες, δικαίωμα επιλογής πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ασφάλιση υγείας και αστικής ευθύνης στο επίπεδο των μόνιμων ιατρών αντίστοιχης βαθμίδας και... δικαίωμα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου!

 

Από το Γραφείο Εκπαίδευσης στη ΜΕΘ COVID

Με απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μετακινείται η υπάλληλος Αικατερίνη Μαλίτα κατηγορίας – κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, με βαθμό Α’, από το Γραφείο Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στη ΜΕΘ COVID. Η τοποθέτηση της υπαλλήλου, στην οποία ανατίθενται καθήκοντα προϊσταμένης της ΜΕΘ COVID εντάσσεται στο πλαίσιο εργασιών έκτακτης ανάγκης της Διοίκησης για την αναβάθμιση του επιπέδου διαχείρισης της πανδημίας του Covid-19 και τη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος του νοσοκομείου.


Για πρακτική 33 φοιτητές στο ΠΓΝΛ

Την αποδοχή 33 φοιτητών ΤΕΙ για πρακτική άσκηση βάσει ποσοστιαίας κατανομής των αιτημάτων των πρώην ΤΕΙ αποφάσισε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην τελευταία συνεδρίασή του ως εξής:
* 22 φοιτητές/-τριες Νοσηλευτικής.
* 3 φοιτητές/-τριες Μαιευτικής.
* 7 φοιτητές/-τριες Ιατρικών Εργαστηρίων.
* 1 φοιτητής/-τρια Φυσικοθεραπείας.


Οι οδοντίατροι ζητούν τεστ και επιδόματα

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει ξεκινήσει στη χώρα μας, όλο το υγειονομικό προσωπικό δίνει μεγάλη «μάχη» για να σωθούν συνάνθρωποί μας και να μειωθεί ο ρυθμός διασποράς του κορονοϊού. Τον δικό τους αγώνα δίνουν και οι Έλληνες οδοντίατροι, οι οποίοι θεραπεύουν τους ασθενείς με οδοντιατρικά νοσήματα και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης με τον κορονοϊό λόγω της άμεσης επαφής τους με το πρόσωπο των ασθενών και τη δημιουργία αερολύματος κατά τις περισσότερες οδοντιατρικές πράξεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, οι κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τεστ σε όλη τη χώρα και συνεισφέρουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στους πολίτες, στους Δήμους και στις Περιφέρειες, δεν έχουν διενεργήσει τεστ σε οδοντιάτρους. Η ΕΟΟ απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ζητώντας από τον Οργανισμό να διαθέσει μονάδες ελέγχων για τους οδοντιάτρους της χώρας και πρωτίστως για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως είναι η Θεσσαλονίκη. Οι οδοντίατροι θεωρούν απαραίτητη την εξέταση για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς ενδέχεται να αποκαλυφθούν ασυμπτωματικοί φορείς, οι οποίοι διαδραματίζουν εν αγνοία τους σημαντικό ρόλο στη διασπορά της λοίμωξης από τον Covid-19 και στη δραματική αύξηση των κρουσμάτων του ιού. Παράλληλα η ΕΟΟ ζητά για ακόμα μία φορά από την Κυβέρνηση να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία προκειμένου να προστατεύσει τους οδοντιάτρους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν επιτρέπεται να εργαστούν υπό τον φόβο ότι θα κολλήσουν τον κορονοϊό και θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Δεβλιώτης, «πρόκειται για ένα αμιγώς ανθρωπιστικό αίτημα που συνίσταται στην ανάγκη ειδικής οικονομικής προστασίας ευπαθών ομάδων Οδοντιάτρων (καρκινοπαθείς, εγκυμονούσες, χρονίως πάσχοντες), οι οποίοι δεν επιτρέπεται, λόγω της πανδημίας, να εργάζονται». «Το κράτος πρέπει να δείξει ευαισθησία και να σταθεί δίπλα σε όλο τον οδοντιατρικό κλάδο που έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των οδοντιατρείων. Η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει και στους οδοντιάτρους το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί εντός του Δεκεμβρίου στους επιστήμονες, καθώς η πανδημία έχει επιφέρει αρνητικές οικονομικές συνέπειες και στον οδοντιατρικό κλάδο. Παράλληλα πρέπει να διαθέσει κονδύλια μέσω προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των οδοντιατρείων με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχόμενων οδοντιατρικών υπηρεσιών» καταλήγει ο κ. Δεβλιώτης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass