«Ταξίδι Ελπίδας» για την άνοια

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2022 12:09

Κορυφαίοι επιστήμονες θα μιλήσουν στην ενημερωτική εκδήλωση, «Ταξίδι Ελπίδας» για την αντιμετώπιση της άνοιας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ώρες 18:00 - 20:00 και η οποία θα μεταδοθεί και ιντερνετικά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις και προβληματισμούς προς τους επιστήμονες ζωντανά αλλά και διαδικτυακά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ομιλητές θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Λυκέτσος, καθηγητής, κάτοχος της ονομαστικής έδρας Elizabeth Plank Althouse του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, η κ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και Νόσο Alzheimer, διευθύντρια του Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου του Νοσοκομείου «Υγεία», ο κ. Νικόλαος Σκαρμέας, καθηγητής Νευρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Ευθύμιος Δαρδιώτης αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και επικεφαλής του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Alzheimer Λάρισας-ΕΠΑΨΥ.
Ακολούθως, θα λάβει χώρα επί σκηνής συζήτηση φροντιστών ατόμων με άνοια, αναφορικά με τις προκλήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννώνται από την καθημερινή φροντίδα των αγαπημένων τους προσώπων. Ο δημόσιος διάλογος θα εστιάσει σε ζητήματα ενημέρωσης και πληροφόρησης γύρω από την άνοια, τη διαχείριση του ψυχικού φορτίου του φροντιστή και τον κοινωνικό αντίκτυπο. Η αναγνώριση, η αποδοχή και η εξωτερίκευση των ποικίλων συναισθημάτων που προκύπτουν στα πλαίσια της φροντίδας ατόμων που ζουν με άνοια, αποτελεί μια σημαντική ψυχοσυναισθηματική διεργασία για τους φροντιστές. Παράλληλα, μέσω του δημόσιου διαλόγου δίδεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να κατανοήσει τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τις προκλήσεις της καθημερινής φροντίδας ατόμων που ζουν με άνοια και να συμβάλλει στην αποδοχή και καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που συχνά τη συνοδεύει, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ατόμων που ζουν με άνοια, όσο και των φροντιστών τους.
Τέλος, με την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ορχήστρα ΣΟΛ Junior θα ερμηνεύσει Χατζιδάκι υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Κτιστάκη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Tην εκδήλωση διοργανώνουν το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Alzheimer Λάρισας - ΕΠΑΨΥ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στη Νόσο Alzheimer και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Είναι η 4η κατά σειρά και θα διεξαχθεί υβριδικά, δια ζώσης και ταυτόχρονη διαδικτυακή παρακολούθηση, στον σύνδεσμο https://tmg.gr/journey-to-hope-taxidi-elpidas-larisa-live-streaming/. Περισσότερες πληροφορίες στο 2410-257478, Ειδικό Κέντρο Ημέρας Alzheimer Λάρισας – ΕΠΑΨΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass