×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/351156

Επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής ο καθηγητής Lazar Davidovic

ΧΘΕΣ Η ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 14:52

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύτηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου καθηγητής Αγγειοχειρουργικής κ. Lazar Davidovic, στη διάρκεια του Ελληνο-Σερβικού Iατρικού και Nοσηλευτικού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στη Βιόπολη της Λάρισας.

Αμέσως μετά την επιτιμοποίησή του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι φοιτητές/-τριες και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον κ. Lazar Davidovic για τις εξελίξεις στη χειρουργική. Επίσης, στη διάρκεια του Συμποσίου διακεκριμένοι επιστήμονες από τα επιστημονικά πεδία της καρδιολογίας, της ενδοκρινολογίας, της αγγειοχειρουργικής και της ιατρικής ηθικής παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σαν προδιαβητική κατάσταση, τους θεραπευτικούς ορίζοντες στον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, νέα φάρμακα και στρατηγικές για την καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι εισηγήσεις για τις αξίες και τις πεποιθήσεις του ασθενούς στη λήψη ιατρικών αποφάσεων, καθώς και για την επαυξημένη πραγματικότητα στην ιατρική εκπαίδευση. Το χθεσινό Συμπόσιο ήταν μέρος του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα Ιατρικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Είναι δε συνέχεια του Ελληνο-Σερβικού Συμποσίου που διοργανώθηκε το 2022 στο Βελιγράδι, όταν εκπρόσωποι του Ιατρικού Τμήματος του Π.Θ. μαζί με αυτούς του «Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω», του «Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών» και του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» επισκεφθήκαν το Βελιγράδι, προκειμένου να τοποθετήσουν την προτομή του Ιπποκράτη στο κτίριο του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και να φυτέψουν στον κήπο του έναν πλάτανο, αυτόν κάτω από τον οποίο ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του.
Ήταν, επίσης, ιδιαίτερη τιμή για το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να είναι προσκεκλημένος και να τιμηθεί με ειδικό βραβείο στον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Στο τέλος το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά και σερβικά τραγούδια.

Gallery άρθρου

{gallery}351156{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass