Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας 2014

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 13:22 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:58

Από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου η Νεφρολογική Κλινική της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στη Λάρισα το Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας 2014, με τίτλο: «Σύγχρονα θέματα στη διάγνωση και θεραπεία των νεφρικών παθήσεων». Tο Συμπόσιο βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «το Συμπόσιο αυτό έρχεται για μια ακόμη φορά να αναδείξει ένα αδιάλειπτο κλινικό και επιστημονικό έργο στην υπηρεσία των ασθενών και της κοινωνίας. Το έργο αυτό επιτελείται από ιδρύσεως του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης με υποδειγματικό τρόπο, ακόμη και σήμερα μέσα στην κρίση, παρά τις συχνά ανορθολογικές ελλείψεις μέσων, προσωπικού και υποδομών».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου καθηγητής Νεφρολογίας Ι. Στεφανίδης «η χρόνια νεφρική νόσος τελικού σταδίου παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα και συνιστά σήμερα ένα βαρύτατο κοινωνικό φορτίο. Για το λόγο αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα επέχουν στις νεφροπάθειες η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η ορθή θεραπεία. Προς την κατεύθυνση αυτή, η αγαστή συνεργασία τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο πολλών ιατρικών ειδικοτήτων και του παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι απολύτως απαραίτητη. Το Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος 2014 φιλοδοξεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Στη διάρκεια του συμποσίου καταξιωμένοι επιστήμονες, θα αναπτύξουν τις σύγχρονες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία των νεφρικών παθήσεων. Ο κ. Peter Mertens, καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Μαγδεμβούργου της Γερμανίας, θα μιλήσει το Σάββατο για τη διαβητική νεφροπάθεια. Επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, που αφορούν έμμεσα και άμεσα τις νεφρικές παθήσεις, όπως την αρτηριακή υπέρταση, τις διαταραχές του ύπνου, την ουρική αρθρίτιδα, τα συστηματικά νοσήματα και τις συγγενής παθήσεις του νεφρού.

Η νοσηλευτική προσέγγιση των ασθενών με βαριές νεφροπάθειες θα αναπτυχθεί την Κυριακή σε κεντρικές ομιλίες της κ. Ν. Ουσταμπασίδου και της κ. Γ. Πλατσά από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ο ρόλος της άσκησης στην αιμοκάθαρση θα παρουσιαστεί στην εισήγηση του Επίκ. Καθηγητή Φυσιολογίας της Ασκησης κ. Γ. Σακκά». Την ίδια μέρα θα υπάρξουν σημαντικές επιστημονικές εισηγήσεις σχετικά με τη μεταμόσχευση νεφρού που είναι γενικού ενδιαφέροντος και οι οποίες αφορούν τόσο τους νεφροπαθείς όσο και το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass