ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΕΕΣ

«Οι Πρώτες Βοήθειες σώζουν ζωές»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015 8:00

Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σημειώνεται πως η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, που φέτος τυγχάνει στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Στόχος του εορτασμού είναι να τονιστεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητα και στην έκτακτη ανάγκη. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Οι Πρώτες Βοήθειες σώζουν ζωές. Είναι για όλους, χρειάζονται παντού».

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη συμβαίνουν περίπου 100 εκατομμύρια έκτακτα περιστατικά, όπως καρδιακά επεισόδια, τροχαία, οικιακά ή εργατικά ατυχήματα, και καταστροφές. Σε ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων η παροχή πρώτων βοηθειών στα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν είναι καθοριστική για την επιβίωση ή την καλή έκβαση της υγείας του θύματος, αφού τα συνεργεία διάσωσης ή η ιατρική βοήθεια φτάνουν αργότερα. Όλοι είμαστε ευάλωτοι στους κινδύνους, αλλά όμως όλοι έχουμε τη δυνατότητα και να εκπαιδευτούμε και να δώσουμε πρώτες βοήθειες.

Αυτός είναι ο λόγος που η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες αποτελεί το επίκεντρο δράσης των 187 Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου, κατέχοντας έτσι την πρώτη θέση στην παροχή πρώτων βοηθειών και εκπαίδευσης πολιτών στις πρώτες βοήθειες, παγκοσμίως.

Το περιφερειακό τμήμα του ΕΕΣ Λάρισας ως μέλος του Διεθνούς Κινήματος εκπαιδεύει περίπου 3.000 συμπολίτες μας τον χρόνο και προσφέρει ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών για κάθε ηλικιακή και επαγγελματική ομάδα.

 Έμπειροι εκπαιδευτές με πλάνα, σενάρια, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση προετοιμάζουν τον εκπαιδευόμενο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση ανάγκης προκύψει». Από τον ΕΕΣ σημειώνεται πως παρέχονται πιστοποιήσεις πρώτων βοηθειών με διεθνής αναγνώριση. Δηλώσεις συμμετοχής: Email firstaidees@yahoo.gr Τηλ. 2410532241-50 (Μεγ.Αλεξάνδρου 7 Λάρισα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass