Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ «Ε»: Εκλογές πριν επικυρωθεί η «Συμφωνία των Πρεσπών»

* Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. * Η ΝΔ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 23:00

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να κάνει το βήμα την επόμενη ημέρα, τώρα που δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα δανεικά, σχέδιο που θα εξασφαλίσει την αξιοπιστία της χώρας».

Αυτό σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Ευρωβουλευτής και Λαρισαία στην καταγωγή Μαρία Σπυράκη, μιλώντας σήμερα στην «Ε», δίνοντας μια πρόγευση των όσων θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ η κ. Σπυράκη επιτίθεται στους κ. Τσίπρα, Καμμένο, λέγοντας ότι «μαζί θα πληρώσουν τον λογαριασμό, γιατί αγνόησαν το εθνικό αίσθημα», ενώ ζητά «εκλογές πριν την κύρωση της Συμφωνίας». Εύχεται «το πρόβλημα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης Τσίπρα στους επενδυτές να μην γίνει πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας», ενώ εκτιμά ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για τη διαδικασία απονομής χρισμάτων από τη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

 

Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα

 

* Κύρια Σπυράκη, το επόμενο τριήμερο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Κάνοντας χρήση της δημοσιογραφικής σας ιδιότητας, πώς θα το τιτλοφορούσατε; Δώστε μας επίσης μια πρόγευση των βασικών αξόνων του, ιδίως στον οικονομικό τομέα.

- Ολοκληρωμένο σχέδιο για όλους τους Έλληνες με πρόβλεψη για τους πιο αδύναμους, με ευκαιρίες για εκείνους που θέλουν να επιχειρήσουν και να προκόψουν, με δυνατότητες στους νέους να βρουν καλά πληρωμένες δουλειές. Σχέδιο που θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να κάνει το βήμα την επόμενη ημέρα, τώρα που δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα δανεικά, σχέδιο που θα εξασφαλίσει την αξιοπιστία της χώρας.

 

* Η θέση της ΝΔ απέναντι στο «Μακεδονικό» είναι γνωστή. Ωστόσο πολλά πράγματα ενδέχεται να έχουν προχωρήσει όταν γίνουν οι εκλογές και να βρεθείτε είτε προ τετελεσμένων, είτε προ του διλήμματος να ακυρώσετε μια συμφωνία, πράγμα που θα έχει υψηλό κόστος για την εξωτερική πολιτική. Θα επιμείνετε;

- Η απάντηση στην ερώτησή σας είναι εκλογές. Η κυβέρνηση αυτή οφείλει να κάνει εκλογές πριν επικυρώσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Η κυβέρνηση αυτή οφείλει να κάνει εκλογές, γιατί δεν δικαιούται σε καμία περίπτωση να παίζει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμένο θέατρο στις πλάτες των Ελλήνων. Ο ένας να εμφανίζεται χέρι - χέρι με τον κ. Ζάεφ και ο άλλος να υποδύεται τον Μακεδονομάχο. Μαζί υπέγραψαν τη Συμφωνία στις Πρέσπες, μαζί το σχεδίασαν, μαζί θα πληρώσουν τον λογαριασμό γιατί αγνόησαν το εθνικό αίσθημα.

 

* Η ΝΔ ζητάει εδώ και καιρό προσφυγή στις κάλπες, θεωρώντας ότι «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για τη χώρα». Από την άλλη και με δεδομένο ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές για την κυβέρνηση, εκτιμάτε ότι θα επιχειρήσει να εξαντλήσει την τετραετία ή θα προσφύγει στις κάλπες σε άλλον χρόνο ίσως μαζί με τις αυτοδιοικητικές;

- Για εμάς όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσα καλύτερα. Κάθε μέρα που περνά, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ότι επιβαρύνει τους Έλληνες αλλά κυρίως τους στερεί οποιαδήποτε προοπτική. Υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Και αυτό φαίνεται από την πολύ μειωμένη αξιοπιστία που έχει η Ελλάδα και στις χρηματαγορές. Την ώρα που η Πορτογαλία δανείζεται σε 1,5%, το αντίστοιχο ελληνικό δεκαετές κινείται πάνω από το 4%. Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι ένας αριθμός του ταμπλό. Είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα αν και θα έπρεπε τελειώνοντας το τρίτο πρόγραμμα να έχει πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές, δεν μπορεί να το πράξει γιατί οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα. Το ζήτημα και το στοίχημα είναι πια για μας το πρόβλημα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης Τσίπρα να μην γίνει πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας.

 

* Στις τελευταίες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Λαρισαίων αλλά και σε άλλους δήμους της Θεσσαλίας, τα διπλά γαλάζια ψηφοδέλτια που κατήλθαν είχαν ως συνέπεια αρνητικά αποτελέσματα για τη ΝΔ. Ήδη –και- στην περιοχή μας, αρκετά στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της ΝΔ αναγγέλλουν υποψηφιότητες. Κάτι που μπορεί να σας ικανοποιεί από τη μια, από την άλλη όμως ίσως προοιωνίζονται «αντάρτικα ψηφοδέλτια». Πόσο ανεκτικοί θα είστε και πώς θα ανακόψετε τέτοια φαινόμενα;

- Η ΝΔ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές και θα αλλάξει τη νομοθεσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από κει και πέρα είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass