ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λίπανση και άρδευση γεωργικών καλλιεργειών

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 8:11

 

Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας (Τμήμα Εδαφοϋδατικών Πόρων) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Horizon 2020 FATIMA (FArming Tools for external nutrient Inputs and water MAnagement) που υλοποιεί, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμα εργαλεία για τη λίπανση και άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών». Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Θεοφράστου 1, στο Αβέρωφ Λάρισας.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους φορείς για τις διαδικασίες και τα αποτελέσματα του προγράμματος FATIMA, αλλά και να αναδείξει τη χρησιμότητά τους στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής σε αροτραίες ετήσιες καλλιέργειες για την εξοικονόμηση πόρων-εισροών και την αύξηση της αγροτικής παραγωγής. Μεταξύ των ομιλητών και των εισηγητών θα είναι ο Δρ. Χρίστος Τσαντήλας, (Τακτικός Ερευνητής – Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας), ο Δρ. Νικόλαος Δέρκας (Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Δρ. Σταμάτης Σταματιάδης (Εργαστήριο Εδαφικής Οικολογίας και Βιοτεχνολογίας του Μουσείου Next Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας), ο Δρ. Νικόλαος Δαλέζιος (Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών), ο Δρ. Σπύρος Φουντάς (Επίκουρος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Δρ. Νίκος Σπυρόπουλος (Διευθύνων σύμβουλος SIGMA GEOTECHNOLOGY, Μόναχο), ο Δρ. Μανώλης Ψωμιάδης (Ε.ΔΙ.Π Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο Δρ. Ευάγγελος Κοσμίδης (Διευθύνων Σύμβουλος DRAXIS Τεχνολογίες Περιβάλλοντος), η Δρ. Αγγελική Στεφοπούλου και o Δρ. Ελευθέριος Ευαγγέλου (συνεργάτες στο πρόγραμμα). Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην ημερίδα αφορούν στη διερεύνηση των αναγκών των γεωργών σχετικά με τη λίπανση και την άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών και την εφαρμογή τεχνικών γεωργίας ακριβείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass