ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πανελλήνια συνάντηση φυτοπροστασίας

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 22:01

Στη Λάρισα θα διεξαχθεί, από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου, η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας, μια ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική συνάντηση που με εισηγήσεις γύρω από τη φυτοπαθολογία, τη φυτοπροστασία και άλλα επίκαιρα θέματα, στοχεύει στη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής.

Την επιστημονική συνάντηση, που θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με συνδιοργανωτές τους, Δήμο Λαρισαίων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδας, Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία, Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδος, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας, ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων και Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν χθες, με συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές. Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό να σημειώνει ότι «πρόκειται για ένα χρήσιμο συνέδριο το οποίο έχει γίνει θεσμός. Και αυτό γιατί βοηθά τους παραγωγούς και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Όπως ξέρετε τα προϊόντα για να είναι ανταγωνιστικά πρέπει να έχουν ποιότητα και να είναι πιστοποιημένα.

Προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τις Υπηρεσίες μας και τη συνεργασία όλων των φορέων. Μέσα από το πρόγραμμα που έχει η Περιφέρεια για τη διαχείριση των κενών φυτοπαρασκευασμάτων και με τη μεγάλη προώθηση που κάνουμε σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προσπαθούμε να προωθήσουμε τα θεσσαλικά προϊόντα και να στηρίξουμε την παραγωγή».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ελλάδος Δημήτρης Σοφολόγης, τόνισε ότι «η κατάσταση στον αγροτικό τομέα είναι δύσκολη λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Ο παραγωγός πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσει θέματα φυτοπροστασίας. Τα θέματα αυτά όπως και η συνταγογράφιση φυτοφαρμάκων και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αναδειχθούν στο συνέδριο. Είναι πολύ σημαντική συνάντηση και αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Περιφέρειας».

Ο προϊστάμενος του Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λάρισας Δημήτρης Σταυρίδης τόνισε πως «η συνάντηση θα αποτελέσει πόλο έλξης όλων των εμπλεκομένων με τη φυτοπροστασία, φορέων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, περιφερειακών κέντρων προστασίας φυτών και φοιτητών. Περιμένουμε κοντά στους χίλιους συνέδρους και αυτό δείχνει την επιτυχία της συνάντησης». Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης, από την ίδια Διεύθυνση οι Αγγελική Εξάρχου και Αθαν. Λιακατάς όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass