Η παγωνιά έβγαλε βλάβες σε γεωτρήσεις, αλλά το νερό είναι άφθονο και ποιοτικό

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 22:00

Πρόσκαιρα αν και σοβαρά τα προβλήματα με την ύδρευση στην περιοχή του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα για κάποιες μέρες, αρχές του μήνα, ο Πλαταμώνας κυριολεκτικά να μείνει από νερό ακόμα και στα ισόγεια οικιών και καταστημάτων.

Η εξέλιξη αυτή όπως είναι φυσικό έφερε αναστάτωση στον επαγγελματικό κόσμο του Πλαταμώνα, αλλά και ευρύτερα με το ερώτημα να πλανάται «Αν μέσα στον Μάιο έχουμε έλλειψη νερού τι θα γίνει Ιούλιο - Αύγουστο στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου;».

Μάλιστα η «Ε» δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που ανησυχούσαν για το θέμα του νερού ύδρευσης.

Ωστόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Δίου – Ολύμπου (ΔΕΥΑΔ-ΟΛ), με προσωπικό ενδιαφέρον και παρέμβαση του δημάρχου Δίου – Ολύμπου και προέδρου της επιχείρησης κ. Κώστα Δημόπουλου.

Μιλώντας χθες στην «Ε» το μέλος της διοίκησης της επιχείρησης και υπεύθυνος για την ύδρευση σε Πλαταμώνα και Νέους Πόρους κ. Στέλιος Γαλάνης, έδωσε στοιχεία για τα προβλήματα που υπήρξαν αλλά και για το πόσο έτοιμος είναι ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι και η ευρύτερη περιοχή να δεχθούν τους χιλιάδες παραθεριστές οι οποίοι θα απολαμβάνουν άφθονο και ποιοτικό νερό καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Τα προβλήματα τα οποία δεν είχαν εντοπιστεί νωρίτερα οφείλονται στην έντονη κακοκαιρία του χειμώνα με τις αρνητικές έως πολικές θερμοκρασίες με πολλούς βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Οι πρωτόγνωρες αυτές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές και βλάβες τόσο οι κύριες γεωτρήσεις στον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους, όσο και οι εφεδρικές. Αμέσως κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο τεχνικός μηχανισμός της ΔΕΥΑΔ-ΟΛ για την άμεση και οριστική αποκατάσταση των βλαβών.

Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Γαλάνη στους Νέους Πόρους διαπιστώθηκαν βλάβες στις δύο κύριες γεωτρήσεις οι οποίες αποκαταστάθηκαν. Επίσης στην εφεδρική γεώτρηση μέχρι αύριο Δευτέρα αντικαθίσταται η υποβρύχια γεώτρηση. Με τις ενέργειες αυτές οι Νέοι Πόροι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα νερού.

Στον Πλαταμώνα τώρα στη βασική γεώτρηση στον Άγιο Ραφαήλ λόγω του παγετού χάλασε η βαλβίδα της γεώτρησης, το υποβρύχιο και ο κινητήρας τα οποία αντικαταστάθηκαν. Στη γεώτρηση στον λόφο επίσης υπήρξαν βλάβες οι οποίες και επισκευάστηκαν.

Για την παραλιακή περιοχή του Πλαταμώνα ενισχύονται οι δεξαμενές πάνω από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό ώστε να μηδενιστεί κάθε πιθανότητα προβλημάτων ή έλλειψης νερού ύδρευσης την καλοκαιρινή περίοδο.

Ο κ. Γαλάνης επισημαίνει επίσης ότι το σύνολο του Δήμου Δίου – Ολύμπου αλλά στην προκειμένη περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε ο Πλαταμώνας και οι Νέοι Πόροι έχουν άφθονο και ποιοτικό νερό. Ο δημοτικός σύμβουλος ευχαρίστησε τους συνδημότες του για την κατανόηση στα όποια πρόσκαιρα προβλήματα υπήρξαν, με την υπόσχεση ότι αυτά ανήκουν μόνο στο παρελθόν και αυτό γιατί η αποκατάσταση των βλαβών στις γεωτρήσεις έγινε με καινούργιο εξοπλισμό.

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass