ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 10-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τσίπρας και Αγοραστός για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2017 22:08

Επιχειρώντας υπέρβαση των κομματικών σκοπιμοτήτων και επικεντρώνοντας στον κοινό στόχο, η κυβέρνηση προετοιμάζει το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας, το οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου στη Λάρισα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και πλειάδας υπουργών, με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνδιοργανωθεί το συνέδριο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οπότε αναμένεται εντός των ημερών επικοινωνία από το Μαξίμου με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό.

Μετά την επεισοδιακή για τη ΝΔ αντίστοιχη διαδικασία για τη Στ. Ελλάδα στη Λαμία με τον περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη, μπορεί να δόθηκε η άδεια από τον Κυρ. Μητσοτάκη ώστε να συμμετέχουν τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος, ωστόσο οι κυβερνώντες αναμένεται να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στη θεσσαλική διοργάνωση καθώς έχουν να κάνουν με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών. Σημειωτέον ότι θα έχει προηγηθεί το Συνέδριο της Κρήτης στις 21-22 Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά, από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου πρόκειται να «κατασκηνώσει» στη Θεσσαλία, όπου θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλέγοντας αιτήματα και προτάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί το περιεχόμενο του συνεδρίου. Στόχος του θα είναι να προκύψει πλαίσιο προτάσεων, υλοποιήσιμων «σε χρονικό ορίζοντα 2+4 χρόνων», με επίκεντρο το αγροτικό ζήτημα αλλά χωρίς να παραμελούνται και οι υπόλοιποι τομείς, της παραγωγής και της κοινωνίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, από κυβερνητικής πλευράς, έχει ο υπουργός Χριστόφορος Βερναδάκης ως αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο συνέδριο τη δεύτερη ημέρα και αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές εξαγγελίες για την περιοχή, όπως επί παραδείγματι η παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων στον Δήμο της Λάρισας. Τον πρωθυπουργό θα πλαισιώνουν τουλάχιστον 15 υπουργοί, το μεγαλύτερο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε ποτέ τη Θεσσαλία. Οι περισσότεροι εξ αυτών θα έχουν προηγηθεί χρονικά και με την ανάλογη γεωγραφική διασπορά θα βρεθούν για συναντήσεις εργασίας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία από την πλευρά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης με συντονιστή τον Λαρισαίο μηχανικό Γιώργο Γκόγκο εργάζεται εντατικά εδώ και καιρό. Ένα «μπουκέτο» προτάσεων για τη Θεσσαλία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ προχθές υπήρξε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Κ. Βερναδάκη και με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών του κόμματος από τη Θεσσαλία, όπου συζητήθηκαν και τεχνικά ζητήματα προετοιμασίας του συνεδρίου.

Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, σχεδιάζονται παράλληλες θεματικές συνεδριάσεις τις οποίες θα συντονίζουν οι αντίστοιχοι αντιπεριφερειάρχες, ενώ προσκλήσεις συμμετοχής θα σταλούν σε όλους τους τοπικούς φορείς και παράγοντες, ακόμη και στους βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης τοποθέτησης όλων.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass