ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αυγουστιάτικη Λάρισα στην «καρδιά» του Μάη…

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2017 11:35
Τόσο τις πρωινές όσο και τις μεσημεριανές ώρες κεντρικοί δρόμοι και πεζόδρομοι της Λάρισας ήταν σχεδόν έρημοι Τόσο τις πρωινές όσο και τις μεσημεριανές ώρες κεντρικοί δρόμοι και πεζόδρομοι της Λάρισας ήταν σχεδόν έρημοι

Κυριακή του καλοκαιριού θύμιζε προχθες το πρωί η Λάρισα.

Λίγο το τριήμερο που προέκυψε λόγω της γιορτής του Αγίου Αχιλλίου, λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις τελευταίες μέρες, κράτησαν τους Λαρισαίους στα σπίτια τους ή τους έκαναν να εκδράμουν σε εξοχές και παραλίες. Εκτός από όσους πολίτες βρέθηκαν νωρίς το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια συμμετείχαν στην περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου στο κέντρο της πόλης, ο κόσμος που κινούνταν στους δρόμους ήταν ελάχιστος, όπως άλλωστε και τα οχήματα.

Τα κλειστά εμπορικά καταστήματα, οι τράπεζες, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες έκαναν τη Λάρισα νωρίς το πρωί να μοιάζει έρημη. Ακόμα και οι μόνιμοι «κάτοικοι» της Κεντρικής πλατείας, οι ηλικιωμένοι που κάθε μέρα στήνουν εκεί τα πηγαδάκια τους, έλειπαν από το καθιερωμένο πόστο. Βέβαια, όσο περνούσε η ώρα, προς το μεσημεράκι, όλοι όσοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο για να κάνουν τις εξορμήσεις τους στις παραλίες και τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα, αλλά έμειναν «εντός των τειχών» γέμισαν τις καφετέριες και τα τσιπουράδικα, στο κέντρο και τις πλατείες, επαναφέροντας για λίγο την πόλη σε πιο «ζωντανούς» ρυθμούς.

Πάντως η απουσία κόσμου αλλά και αυτοκινήτων από τους δρόμους, εκτός του ότι έδωσε μια διαφορετική, πιο όμορφη και ήσυχη εικόνα στην πόλη, ευνόησε και όσους θέλησαν να κάνουν ανενόχλητοι τη βόλτα τους και φυσικά, όσους βρέθηκαν στο κέντρο με το αυτοκίνητό τους αφού η εύρεση πάρκινγκ, που συνήθως είναι γολγοθάς, χθες αποδείχθηκε …παιχνιδάκι.

Π.Φ.

 

Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass