ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ 2.500 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΤΑ

Διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή εισφορών

*«Μειώθηκαν από 45% ως και 60% οι συντάξεις μας!», λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κ. Αναστ. Γεωργιάδης

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2018 22:15

Στα διοικητικά δικαστήρια έχοντας απέναντί τους την Πολιτεία, βρίσκονται 2.500 συνταξιούχοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).


Με αγωγές ζητούν επιστροφή κρατήσεων χρημάτων στις συντάξεις τους, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, κ. Αναστάσιο Γεωργιάδη να καλεί, μέσω της «Ε» «να εφαρμόσει το κράτος, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την παράνομη παρακράτηση συντάξεών μας».
Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε χθες στη Λάρισα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Περιφερειακής Επιτροπής Συνταξιούχων ΕΛΤΑ Θεσσαλίας, σε συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Διβάνη».
Μιλώντας στην «Ε» για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα σημαντικότερα, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Παρακρατούσαν από τους μισθούς μας, μεγάλο ποσοστό σε εισφορές, ακόμη και το 35% στις συνολικές αποδοχές μας. Σήμερα, μας έχουν «κόψει» από τη σύνταξη από 45% έως και 60%, όσων δικαιούμαστε να λαμβάνουμε, και με συγχώνευση της κύριας με την επικουρική σύνταξη.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η μείωση του βιοτικού επιπέδου μας και η εμφάνιση μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, με τις συντάξεις μας να είναι πολύ μικρότερες από αυτές που υπολογίζαμε όταν κάναμε παλαιότερα τον προγραμματισμό μας… Ούτε τα παιδιά μας δεν μπορούμε εύκολα να βοηθήσουμε…».
Ο κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε επίσης: «Ζητήσαμε μεταξύ άλλων την επιστροφή των κρατήσεων ασθενείας, στις συντάξεις μας. Το κράτος ανταποκρίθηκε καταβάλλοντας ένα ποσό αλλά δεν το απέδωσε στο σύνολό του…»
Στη συνεστίαση, όπου έγινε και η κοπή πίτας του Συλλόγου, παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Γεώργιος Πεπόνης, ο ταμίας κ. Αλ. Κουτρούλης και μέλη κ.κ. Ν. Θωμόπουλος, και Γιάν. Μπακάρας, καθώς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Συνταξιούχων ΕΛΤΑ Θεσσαλίας, κ.κ. Κώστας Ψαρρός, Αντ. Ζαρμπάλης και Μιχ. Καρασμανόγλου.
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass