Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο Αγιάς

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 17:20

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς», προϋπολογισμού 636.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Το έργο, όπως διευκρινίζεται από την Περιφέρεια, «αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που αποτελείται από δύο παλιά κτίρια Ενεργειακής Κατηγορίας Η, Ζ, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν σε Κατηγορία Β+, Β, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους».
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό σε διαγενεακά έργα εκπαίδευσης που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Εκσυγχρονίζουμε σχολικά κτίρια κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων, αποδίδοντας κτίρια με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, το παλιό σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου αναβαθμίζεται ως προς τη λειτουργία του και γίνεται ένας ασφαλής και φιλικός χώρος εκπαίδευσης για μαθητές και καθηγητές. Καλλιεργούμε την περιβαλλοντική συνείδηση στην πράξη» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Οι παρεμβάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη του σχολικού κτιρίου. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δώμα του γυμναστηρίου, τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του σχολικού κτιρίου, μερική αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα μεταλλικά με διπλό υαλοπίνακα, εγκκατάσταση δύο λεβήτων φυσικού αερίου συμπύκνωσης, inverter με αντιστάθμιση, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και, εισαγωγή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτηρίου (BEMS).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1