Ακόμη ένας νέος μοναχός στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος

Δημιουργούνται συνθήκες ανασυγκρότησης παλαιών και εγκαταλελειμμένων μονών, ανέφερε ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 17:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Ένας νέος μοναχός προστέθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.


Πρόκειται για τον π. Δαβίδ, κατά κόσμο Βασίλειο Δεληγιάννη, 32 ετών, με καταγωγή από το Ελευθέριο του Δήμου Κιλελέρ, τη ρασοφορία του οποίου τέλεσε το Σάββατο 8 Αυγούστου ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία αντιπροσωπειών Ιερών Μονών της ευρύτερης περιοχής και ικανού αριθμού προσκυνητών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Αυτά αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, όπως και τα εξής:
Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος χαρακτήρισε «μεταμόρφωση» τη ρασοφορία ενός νέου μοναχού και είπε, μεταξύ άλλων, «Ο Χριστός μάς έδειξε τη Θεία Του φύση, διδάσκοντας ότι κι εμείς είμαστε κατά χάριν Θεοί, πλασμένοι για το φως και τη χαρά. Οι μοναχοί μας είναι εκείνοι που ανεβαίνουν στο όρος Θαβώρ, βιώνουν τη Μεταμόρφωση του Χριστού κι επιζητούν, όπως οι μαθητές, να μείνουν εκεί, γιατί το κάθε μοναστήρι είναι μια κορυφή του Θαβώρ, όπου επιτυγχάνεται η κοινωνία με τον Θεό».
Ο σεβασμιότατος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αναγέννηση της μοναστικής ζωής στην επαρχία της Αγιάς, στην οποία καταλυτικά, όπως υπογράμμισε, συνέβαλαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός κι ο πρώτος συμμοναστής του π. Νικόδημος, με τους οποίους δημιουργήθηκε σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η οποία αποδίδει ευκλεείς καρπούς. «Πλέον» επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος «συγκροτείται μια αδελφότητα που κοσμεί τη μοναστική ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας. Τα μοναστήρια μας περιτοιχίζουν τη Μητρόπολή μας, ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργούνται οι συνθήκες ανασυγκροτήσεως παλαιών και εγκαταλειμμένων μονών, γεγονός που ιδιαιτέρως μας χαροποιεί, γιατί ο μοναχισμός είναι η ραχοκοκαλιά της Εκκλησίας μας, το θερμόμετρο της ζωντανής πίστης». «Ο νέος μοναχός» τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος «παίρνει την ευθύνη να συνεχίσει την παράδοση με ταπείνωση και υπακοή, αναλαμβάνοντας νέους αγώνες και μάχες πνευματικές, έχοντας στο πλάι του συναγωνιστές τούς συμμοναστές του και την προστασία της Παναγίας μας».
Τέλος, ο σεβασμιότατος επαίνεσε τους γονείς του νέου μοναχού, που έδωσαν την ευχή τους και επικρότησαν την απόφαση του παιδιού τους κι ευχήθηκε στην αδελφότητα κάθε ευλογία και πνευματική πρόοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1