ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημιουργείται δίκτυο φορέων παροχής εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2015 11:12

Η δημιουργία συντονιστικού οργάνου και δικτύου φορέων που παρέχουν δια βίου μάθηση στη Λάρισα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εκπροσώπων των δομών που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας».

Παρουσία των αντιδημάρχων Παιδείας κ. Αλέξη Μπατζανούλη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη οι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Δήμου και τοποθετήθηκαν σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου.

Ο κ. Δεληγιάννης τόνισε ότι η επικείμενη συνδιάσκεψη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την ανάπτυξη με τη συμβολή ειδικών παγκόσμιας αναγνώρισης του σχεδίου δράσης με θέμα τη συντονισμένη υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Κάλεσε τον κάθε φορέα που υλοποιεί ήδη σχετικά προγράμματα να ορίσει εκπροσώπους τους για τη δημιουργία ενός ευέλικτου συντονιστικού οργάνου το οποίο θα υλοποιήσει το πρόγραμμα διασύνδεσης φορέων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μέσα στα σχέδια είναι η υλοποίηση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων με αντικείμενο την ανταλλαγή εκπαιδευτών και στελεχών εκπαίδευσης ενηλίκων, αλλά και τη δημιουργία ενεργειών δημοσιοποίησης.

Ο κ. Μπατζανούλης πρότεινε τον διαχωρισμό των ενεργειών στον τομέα γενικής παιδείας και στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. Προτάθηκε επίσης το σχήμα να είναι μικρό και ευέλικτο για τη λήψη γρήγορων αποφάσεων.

Αποφασίστηκε να διαμορφωθούν μέχρι το τέλος του μήνα το πλαίσιο και οι άξονες του συντονιστικού οργάνου, ο ορισμός εκπροσώπων των φορέων και το χρονοδιάγραμμα των πρώτων δράσεων.

Στη συζήτηση παρέστησαν η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη, ο αν. καθηγητής Ιατρικής Δημήτριος Ζαχαρούλης, ο υπεύθυνος του παραρτήματος ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ και δημοτικός σύμβουλος κ. Ντίνος Διαμάντος, η Φανή Χρήστου και ο Αχιλλέας Βαϊόπουλος από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ο Ευρυπίδης Καρακώστας από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΚΑ, ο Σισκόπουλος Γιάννης και η Μαρίνα Σίσκου, υπεύθυνοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Λάρισας, ο σύμβουλος ΣΔΕ Θεσσαλίας Απόστολος Μπάρλος, οι διευθυντές των δύο ΣΔΕ Λάρισας Άρης Ντούμος και Γιώργος Τράντας, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτοτομίας Δημήτρης Κολοκοτρώνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Φυσικών Σταμάτης Μαλάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ Βαγγέλης Κυριτσάκας, η εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ Κική Τσιάτα, η προϊσταμένη τη ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ Βιβή Καγκελάρη, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου, η εκπρόσωπος του ΙΕΚ και του ΚΕΚ «Δήμητρα» Εύη Κουτσούκη και η κοινωνιολόγος Ευγενία Δερπάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass