Ακόμη πιο χαμηλό το ενοίκιο χρήσης αιγιαλού

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΑ 60% ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ * Ν. ΝΤΑΓΚΑΣ: ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2021 20:03

«Οφείλουμε να στηρίξουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις, σε μια επανεκκίνηση, και κατά τη γνώμη μου, με ακόμη μεγαλύτερη του 60% μείωση, στην παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, από αυτή που προβλέπει η σχετική τροπολογία για φέτος...» δηλώνει στην «Ε» ο

αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αγιάς Νίκος Ντάγκας.

Παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή του για την καταβολή ποσοστού αυτών των εσόδων στο Δημόσιο, προτείνοντας «να καταβληθεί εξ ολοκλήρου στους Δήμους το 40% που απομένει, προκειμένου να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις που τους έχει μεταφέρει το κράτος, όπως π.χ. την ευθύνη των ναυαγοσωστών στις παραλίες, για τις οποίες αντίστοιχα δεν έχουν λάβει καμία οικονομική στήριξη».
Να σημειώσουμε ότι με νέα τροπολογία, με το τίτλο «έκτακτες ρυθμίσεις για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας αποκλειστικά για το έτος 2021, λόγω πανδημίας», που αφορά στο φετινό καλοκαίρι, προβλέπεται ότι το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος για τις παραχωρήσεις παραλιών καθορίζεται σε ποσοστό 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος και το υπόλοιπο θα καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στους Δήμους και στο Δημόσιο, σε αναλογία 70% και 30% αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το αντάλλαγμα για τις οριζόμενες παραχωρήσεις, δηλαδή το 40% που απομένει μετά τη μείωση, θα αποδίδεται κατά 70% στον οικείο ΟΤΑ και κατά 30% στο Δημόσιο, με τον κ. Ντάγκα να εμφανίζεται κάθετα αντίθετος λέγοντας: «Τι ακριβώς θα προσφέρει το Δημόσιο σε αυτές τις περιπτώσεις και πρέπει να λάβει ποσοστό ανταλλάγματος; Με ποια λογική θα καταβάλλονται στο κράτος, όταν οι Δήμοι επωμίζονται όλα τα βάρη της διαμόρφωσης, της καθαριότητας των παραλιών, της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων... κ.α.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό, όταν δεν μπορείς να στηρίξεις τις βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό, όταν έχουν μειωθεί δραματικά οι ενισχύσεις του κράτους στους δήμους, που καλούνται να τα βγάλουν πέρα.
Θεωρώ ότι η νέα τροπολογία αφήνει μετέωρους τους Δήμους, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού, όταν κι αυτοί θα βρεθούν εκτεθειμένοι, μπροστά στην αδυναμία των Δήμων, να αντεπεξέλθουν σε βασικές υπηρεσίες π.χ. καθαριότητας».
Οι έκτακτες ρυθμίσεις για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού -παραλίας αποκλειστικά για το έτος 2021, λόγω πανδημίας θα ισχύουν μέχρι τις 31.10.2021, και στα όμορα προς τον αιγιαλό και την παραλία, λιμνοθάλασσα, λίμνη ή πλεύσιμο ποταμό, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα, χωρίς δημοπρασία, τα οποία λειτουργούν νόμιμα.

Της Λένας Κισσάβου 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass