«Ο αθλητικός τουρισμός ταιριάζει στην Αγιά»...

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΥΦΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο.

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 19:20
Ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός και ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας ξενάγησαν τον υφυπουργό στα έργα που έγιναν και γίνονται... Ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός και ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας ξενάγησαν τον υφυπουργό στα έργα που έγιναν και γίνονται...

Επίσκεψη στην Αγιά πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, είδε από κοντά τα έργα που έγιναν κι όσα είναι σε εξέλιξη στο Δημοτικό Στάδιο της

κωμόπολης, και συμμετείχε σε σύσκεψη με κομματικά στελέχη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γκουντάρας, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο, αναφέρθηκε στην ολική ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες και φυσικά στο έργο ολικής ανακατασκευής και αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες και αναμένεται να περατωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Επισήμανε τη μεγάλη βοήθεια και το ενδιαφέρον που υπήρξε από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, περιέγραψε αναλυτικά τις αλλαγές που γίνονται, ζήτησε τη βοήθεια του υφυπουργού σε προσθετικές παρεμβάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την ως τώρα στήριξη στα εν λόγω έργα, όπως και για τη νομοθετική παρέμβασή του στο θέμα που αφορά τα γήπεδα και τους δασικούς χάρτες.
Ο κ. Αυγενάκης από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του και την απόλυτη ικανοποίησή του για το ότι η Αγιά αποκτά πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κάλεσε τη δημοτική αρχή να προσπαθήσει με προτάσεις και μελέτες να απορροφήσει κι άλλα χρήματα για αθλητικά έργα, υπέδειξε τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης του τόπου μέσω του αθλητικού τουρισμού, δίνοντας μάλιστα παραδείγματα από άλλες περιοχές της χώρας και επισήμανε ότι η αξιοποίηση της μοναδικής φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει βουνό με θάλασσα μπορεί να περάσει μέσα από αθλήματα όχι τόσο ευρέως διαδεδομένα, όπως η ορεινή ποδηλασία, η αναρρίχηση, το κανό καγιάκ, η ορειβασία, τονίζοντας με έμφαση ότι ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί τεράστιο οικονομικό μέγεθος και το 20% του τουριστικού προϊόντος παγκοσμίως.
Της συνάντησης στο Δημαρχείο ακολούθησε επίσκεψη αρχικά στο Κλειστό Γυμναστήριο και κατόπιν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο αυτή την περίοδο ανακατασκευάζεται. Ο υφυπουργός, με ξεναγούς τους κ. Γκουντάρα και Αγοραστό, περιηγήθηκε σε όλους τους ανακαινισμένους χώρους του Γυμναστηρίου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εργασίες που έχουν γίνει, όπως εντυπωσιασμένος έδειχνε να είναι και από τις εργασίες που γίνονται σε όλο το Δημοτικό Στάδιο με την κατασκευή ουσιαστικά νέου γηπέδου, στίβου περιμετρικά αυτού τεσσάρων διαδρομών, βοηθητικού γηπέδου 5x5, δικτύων αποστράγγισης και άρδευσης, πλήρους ανακαίνισης της κερκίδας και των αποδυτηρίων. Κατά την ξενάγησή του αυτή, ο κ. Αυγενάκης είχε σύντομες συνομιλίες, τόσο με τον πρόεδρο του Α.Ο. «Δωτιέας», Κυριάκο Καφανέλλη, όσο και με τον πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου «Ερμής 2018», Βασίλη Μακροβασίλη, ακούγοντας με προσοχή και από τους δύο αιτήματα και προτάσεις.
Η επίσκεψη του υφυπουργού στην περιοχή ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του σε σύσκεψη με τα στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του τοπικού Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου. Εκεί, Κώστας Αγοραστός, Χρήστος Καπετάνος ως πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας, Μαίρη Ζεστούλη ως πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγιάς, Γιάννης Αγγελάκας ως επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» που αποτελεί και τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αγιάς και άλλα στελέχη του κόμματος, τόσο από την Αγιά, όσο και από τη Λάρισα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για πολλά θέματα με τον κ. Αυγενάκη που άπτονται της πορείας της κυβέρνησης και της επιθυμητής καλής συνεργασίας κόμματος και τοπικών οργανώσεων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass