ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πλούσια η κυνηγετική δράση στην Αγιά

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 14:37

Την ετήσια χοροεσπερίδα του και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε, το βράδυ του Σαββάτου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και περιχώρων.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα στο «Κτήμα Νεφέλη» στην Αγιά, όπου η αίθουσα δεξιώσεών του κατακλύστηκε από κυνηγούς με τις οικογένειές τους, αλλά και φίλους αυτών, που διασκέδασαν ως αργά τη νύχτα υπό τους ήχους ζωντανής λαϊκής μουσικής.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος. Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης έδωσε τις ευχές του για καλή χρονιά, ενώ σύντομες ομιλίες είχαν ο πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ευάγγελος Μπαλατσός και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς Νίκος Τσιαγκάλης.

Ο κ. Τσιαγκάλης χαρακτήρισε το κυνήγι μέσο φυγής από τη δύσκολη καθημερινότητα και χαλάρωσης, αναφέρθηκε στη δυναμική του συλλόγου, που μετά από 41 χρόνια ύπαρξης, απαρτίζεται σήμερα από 280 μέλη, στην αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία και το Δασαρχείο και απαρίθμησε δράσεις και μελλοντικά σχέδια. Την πραγματοποιηθείσα εσωτερική και εξωτερική αποκατάσταση του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία τους, τη συντήρηση και ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του λαγοτροφείου στον Αετόλοφο, που έγινε με την οικονομική στήριξη της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, τη σπορά χερσαίων εκτάσεων σε τμήματα της περιοχής ευθύνης του συλλόγου, που έγινε με φυτά ιδιαίτερα επιθυμητά για την άγρια πανίδα της περιοχής, την κατασκευή πινακίδων απαγόρευσης κυνηγιού οι οποίες θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αγιάς, την αποδοχή δύο ξύλινων οικίσκων από το Δασαρχείο Καλαμπάκας που θα τοποθετηθούν στην Αμυγδαλή και στη Μελιβοία για την εξυπηρέτηση κυνηγών και περιπατητών, την πρόθεση – σε συνεργασία με τη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία – κατασκευής πυρήνα προσαρμογής του λαγού με εσωτερικούς κλωβούς στους οποίους θα αναπτύσσονται, θα μεγαλώνουν και, εν συνεχεία, θα απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον για τον εμπλουτισμό της περιοχής, ενώ, τέλος, αναφέρθηκε στη μελέτη και κατασκευή ποτίστρων προς εξυπηρέτηση της άγριας πανίδας.

Απ’ την πλευρά της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρός της κ. Μπαλατσός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει γενικότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη που, όπως είπε, δημιούργησε προβλήματα, σε αντίθεση με τον τωρινό υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο, ενώ αναφέρθηκε κι αυτός στην καλή και εποικοδομητική σχέση που υπάρχει μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Δημοτικής Ενότητας Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα, Μελιβοίας Βασίλης Λέτσιος και Λακέρειας Αστέριος Τσιώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Κούκας και Αναστασία Ζιούλη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» Βασίλειος Βαλάρης, οι υπεύθυνοι θήρας του Δασαρχείου Λάρισας Κωνσταντίνος Τσουλούφης και Ελένη Μπουζάνα, ο γενικός γραμματέας και η επιστημονική συνεργάτιδα της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Σαφαρίκας Αθανάσιος και Στεργιοπούλου Γιούλη αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Χρήστος Μανώλης, ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Λάρισας Νικόλαος Ζαχαρούλης, οι τέως πρόεδροι του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Σωκράτης Μαραγκός και Γεώργιος Καμπίσιος και οι τέως πρόεδροι του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς Δημήτριος Καρανίκας και Στέλιος Κατσίκας.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass