ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΣΤΑΜ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εισαγγελική παρέμβαση για τη ρύπανση στην Αγιά

* Με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» για την κατάσταση του χειμάρρου Άμυρου

Δημοσίευση: 07 Απρ 2018 22:28
Αυτές οι εικόνες προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση Αυτές οι εικόνες προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση

Την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών της περιοχής προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Αγιάς και συγκεκριμένα στον χείμαρρο Άμυρο.

Ασφαλείς νομικές πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε προκαταρτική εξέταση για την εικόνα «χωματερής» που εμφανίζει το σημείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτω από το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, έδρα του τοπικού «Δωτιέα», περνώντας τον περιφερειακό δρόμο, υπάρχουν στοίβες πεταμένων σκουπιδιών, μπάζων, σάπιων φρούτων και άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων για εκατοντάδες μέτρα. Τα σκουπίδια αυτά εναποτίθενται όχι στον κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο που διασχίζει την κτηματική περιοχή «Πετρομάγουλα», αλλά σε χωμάτινο παράδρομο, στενή αγροτική οδό, που ακολουθεί παράλληλα και εφαπτόμενα την κοίτη του χειμάρρου.

Ο κ. Δασκαλόπουλος παρήγγειλε ποινική προκαταρτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις σχετικά με τη ρύπανση ή την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τον νόμο 1650/86.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η παραγγελία έχει διπλό στόχο: Πρώτον να βρεθούν οι υπαίτιοι της ντροπιαστικής αυτής εικόνας και δεύτερον να διερευνηθεί αν οι αρχές παραλείπουν να προβούν σε ενέργειες, που θα απέτρεπαν τη δημιουργία αυτής της κατάστασης.  

Οι εισαγγελικές αρχές του τόπου επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από τρεις περίπου μήνες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για το θέμα της εκτεταμένης ρύπανσης του Τιταρήσιου ποταμού από αστικά απόβλητα, απόβλητα τυροκομείων και κτηνοτροφικών μονάδων, αλλά και στέμφυλα, όπως προέκυψε από ελέγχους που διενήργησαν εκείνο το διάστημα υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass